2.4.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Στη «ΟΔΟ» διάβασα το σχόλιο για τους υπαλλήλους της βουλής. Συμπερασματικά αναφέρεται ότι ενώ οι υπάλληλοι της βουλής ήταν το 1991 συνολικά 571, το 2006 έγιναν 1305 και τελικά ανήλθαν στους 1514 δηλ. τριπλασιάσθηκαν.
Δέν ξέρω αν τα καθήκοντά τους ανέβηκαν και αυξήθηκαν τόσο πολύ ώστε να τριπλασιασθούν οι υπάλληλοι, αλλά οι επισκέψεις μαθητών και ο τηλεοπτικός σταθμός σίγουρα δεν δικαιολογούν την αύξηση αυτή.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται τα υπερβολικά έξοδα της λειτουργίας της βουλής όπως πχ. τον πενταπλασιασμό των εξόδων υλικών υγείας (από 35.000 σε 140.000 ευρώ για τη προμήθεια απολυμαντικών, οινοπνεύματος, βαμβακιού και λευκοπλαστών), ούτε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος απαιτούσε κάθε πρωΐ και απόγευμα να έχει στο γραφείο του ένα μπουκέτο φρέσκων λουλουδιών (!) και άλλα παρόμοια ως πχ. την διάθεση σοβαρών ποσών για την αγορά έργων τέχνης ως να ήταν η βουλή μας το Λούβρο της Ελλάδος.

Ο νοικοκύρης συμπατριώτης μας νέος πρόεδρος της βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μείωσε στο ελάχιστο τα παραπάνω ξεσκίσματα ως και τις μισθοδοτικές δαπάνες. αλλά δεν φθάνει ένας λειτουργός να περιορίσει τις αλόγιστες δαπάνες του δημοσίου που όλο τον αναγγέλλουν και ουδέποτε πραγματοποιούνται. Έτσι αναγγέλθηκε ότι κανένας δεν θα παίρνει πάνω από 6.100 ευρώ το μήνα και ότι όσοι πήραν (είναι πολλοί με πάνω από τα ποσόν αυτό σε μερικούς φθάνουν τα 26.100) θα τα γυρίσουν πίσω.

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε, και αν γίνει (διότι πολλά αναγγέλλονται και δεν γίνονται, ως η πάταξη της φοροδιαφυγής και η γραφειοκρατία) όλοι θα το χειροκροτήσουμε.
Όλοι θέλουμε την τάξη και την δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με τιμή και εκτίμηση
καθ.δρ.δρ. Ανασ.Β. Κοβάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ