13.5.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Απάντηση στην στήλη "Κάποτε στην Καστοριά"
και στον «Στοχαστή»


Κύριε διευθυντά,

Διάβασα στο υπ’ αρ. φυλ. 539 της 22-4-2010 στην σελίδα 8 της εφημερίδας σας και στη στήλη µε τίτλο "Κάποτε στην Καστοριά» το κείμενο του συνεργάτη σας που υπογράφει ως «Ο στοχαστής». Επειδή το σχόλιο αφορά το πρόσωπό µου, θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε στο επόµενο φύλλο της εφημερίδας σας την απάντησή µου, στα πλαίσια της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας και του νόµου περί Τύπου.
Κατ' αρχήν τα δηµόσια σχόλια και οι κρίσεις έχουν αξία, όταν είναι αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά. Καλή η σπέκουλα αλλά δεν πιάνει σε όλους.

Κύριε συνεργάτη χωρίς όνοµα, πρέπει να προσέχεις σε «τίνος τσοµπάνη γκλίτσα ξύνεσαι», διότι µπορεί να φύγεις µε πολλά καρούμπαλα!
Οραματίστηκα πριν 20 χρόνια, μαζί µε άλλους συναδέλφους γουνοποιούς και αγωνίστηκα αφιλοκερδώς να φτιάξουµε µια ΕΔηΚα για να δουλεύει για όλους τους γουνοποιούς. Πολλοί, από τότε µέχρι σήµερα, την διαχειρίστηκαν µε στόχο να δουλεύουν οι γουνοποιοί και να συντηρούν την ΕΔηΚα.

Υπάλληλος της εταιρείας δεν ήµουν καµιά φορά για να παίρνω αποφάσεις υπέρ την εταιρείας. Ούτε έγινα εκ του ασφαλούς, καθηγητής του ΤΕΙ για να υποστηρίζω στη συνέχεια, το ΤΕΙ. Αλλά ούτε και µε πλησίασε καµιά εξουσία, για να την σπεκουλάρω ανάλογα, άρα, η καλλιέργεια είναι θέµα εδάφους. Οι προτάσεις µας πρέπει να πηγάζουν από την αντικειμενική κρίση και όχι κατά πώς µας βολεύει συγκυριακά. Αυτό το κάνουν οι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ, ανάλογα τι χρώµα φανέλας φοράνε.
Η πρόταση Πουλιόπουλου για ανταλλαγή, στερείται κάθε σοβαρότητας, διότι σε δικά σου περιουσιακά στοιχεία δεν ανταλλάσσεις. Το χρησιδάνειο το κάναµε για να µην ξεπουλήσει το Εκθετήριο, καµιά τυχάρπαστη διοίκηση της ΕΔηΚα. Όχι ότι µπορεί το ΕΒΕ να το δώσει σε άλλον, ή να του αλλάξει χρήση. Γνωστά πράγµατα, αλλά κάποιοι τα αποσιωπούν. Εάν ξαναπροσληφθεί ο Πουλιόπουλος στην ΕΔΗΚΑ µε καλύτερο µισθό, θα επανέλθει στην παλαιά του θέση; Διότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις έχουν την έγκρισή του και την υπογραφή του. Σήµερα, που πήγε στο ΤΕΙ, άλλαξε και θέση; Με όλες τις διοικήσεις της εταιρείας διαχρονικά ήταν πάντα κολλητός.

Σε δύο περιπτώσεις θα συµφωνούσα να χαριστούν τα ενοίκια από την ΕΔηΚα:
α) Εάν το ΤΕΙ ήταν της ΕΔη Κα και όχι του υπουργείου Παιδείας, και
β) Εάν οι καθηγητές του ΤΕΙ, εργαζόµενοι και διοικούντες, επιστρέψουν όλους τους µισθούς τους στα 15 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις της ΕΔηΚα. Διαφορετικά το υπουργείο µε την Περιφέρεια, Νοµαρχία και Δήµους να εξοφλήσουν τα δεδικασμένα. Όσο για την κοινωνία, µην την επικαλείσε, διότι εάν ξυπνήσει, θα σπάσει πολλά «παΐδια» αρµοδίων και σπεκουλαδόρων!
Κύριε «Στοχαστή», µάλλον αστόχησες, όπως και ένας άλλος φίλος του παλαιότερα, που τον συµβούλεψα, ότι η σιωπή, για εσάς, είναι χρυσός. Διότι εάν σκαλίζεις τις στάχτες, σίγουρα θα βρεις φωτιά και µπορεί να καείς.
Όσο για τις αριστερές καταβολές και τα αριστερά κόµµατα, µην τα επικαλείσαι, όποτε σε συµφέρει, διότι ούτε τα πιστεύεις, ούτε τα ψηφίζεις. Άρα, κοίτα αυτά που σε εκφράζουν.

Μερικοί, την εταιρεία την βαφτίσανε «ανώνυμη εταιρεία» για τις αµοιβές του προσωπικού, και όταν ήταν για ταξιδάκια αναψυχής, την βαφτίσανε φορέα. Γνωστά πράγµατα. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης άλλος γράφει απλά για να λέει ότι γράφει, άλλος γράφει για να αγωνίζεται για το κοινό συµφέρον, και άλλος γράφει για δεξόζερβες σκοπιµότητες, δηλαδή όποιος δώσει τα περισσότερα.
Αυτά σε γενικές γραµµές, εάν θέλεις απάντηση παράγραφο-παράγραφο, πολύ ευχαρίστως, ζήτα το, για να διαπιστώσεις, ότι τα πτυχία, µπροστά στο ήθος, είναι κουρελόχαρτα.
Καληνύχτα κύριε φιλόσοφε Στοχαστά. Τα παραµύθια των κλεµένων ψωµιών, των δωρητών οργάνων, των αιµοδοτών και της κοινωνικής συµ- µετοχής, είναι άρες-µάρες-κουκουνάρες.
Η πρότασή µου για το «Στοχαστής» είναι το «Ρίζος» ταιριάζει καλύτερα.

Με τιµή
Δημήτρης Στούμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ