25.9.10

ΣΑΣΑΣ ΤΖΗΜΑΚΑ-ΝΑΤΣΙΝΑ: Για τον Χρυσόστομο Τζημάκα

Αγαπητοί φίλοι του Χρυσόστομου,

Αποφεύγοντας τις εθιμοτυπικές προσφωνήσεις θα ήθελα να σφίξω το χέρι όλων σας, να σας ευχαριστήσω και να σας πω πόσο με συγκινήσατε με την αγάπη που εκφράσατε για τον Χρυσόστομο σήμερα. Πόσο με συγκινήσατε με την αναγνώριση του έργου που ο Χρυσόστομος πρόσφερε απλόχερα στη γενέθλια γη του, το Βογατσικό, για το οποίο ήταν πολύ περήφανος. Ήταν περήφανος για την μακρόχρονη ιστορία του Βογατσικού, για τον διαχρονικό πολιτισμό του, μα πιο πολύ περήφανος ήταν για τους συμπατριώτες του, τους Βογατσιώτες, για τους οποίους πίστευε ότι μπορούν να κάνουν θαύματα όταν βάζουν στόχους.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση που συχνά έλεγε: "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ένα Βογατσιώτη θα βρεις από κάτω".

Σήμερα με κάνατε να πιστέψω ότι ο Χρυσόστομος δεν έφυγε από κοντά μας.
Είναι δίπλα μας και μας ακούει. Γιαυτό δεν πρέπει να θρηνούμε. Ας βαδίσουμε στα χνάρια που ο ίδιος χάραξε, και ο καθένας μας στο μέτρο που μπορεί, ας βάλει το λιθαράκι του για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας που όλοι αγαπάμε.
Από τη μεριά μας θέλω να σας βεβαιώσω ότι, στη μνήμη του Χρυσόστομου, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη διοργάνωση δύο πολιτιστικών εκδρομών το χρόνο, για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου και μιας θεατρικής παράστασης, που θα δίνεται στα πλαίσια των Δραγουμείων, με ηθοποιούς τα παιδιά των σχολείων μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα: Το Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Βογατσικού "Η Βογατσιώτισα" που σαν φόρο τιμής στο έργο του Χρυσόστομου, εμπνεύσθηκε και οργάνωσε εξαιρετική τη σημερινή εκδήλωση.
Τους ομιλητές που με τις ομιλίες τους εξέφρασαν τα βαθιά ειλικρινή τους αισθήματα αγάπης και σεβασμού που τρέφουν για τον Χρυσόστομο.
Τον συντονιστή, που παρά την ψυχική φόρτιση της ημέρας, συντόνισε άψογα την όλη εκδήλωση.
Όλες τις γυναίκες του Βογατσικού που με μεγάλη προθυμία ετοίμασαν τα εδέσματα που θα σας προσφέρουν με τον καφέ, αμέσως μετά.
Την κ. Ελένη Μπλιάγκα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε την αφίσα της εκδήλωσης.
Επίσης να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στα μέλη της Εκκλησιαστικής Χορωδίας Καστοριάς 'Η Αρμονία', που αυθόρμητα προσφέρθηκαν να ψάλλουν στην σημερινή λειτουργία, τιμώντας τη μνήμη του Χρυσόστομου.
Μετά τον καφέ είστε όλοι καλεσμένοι σε γεύμα που θα δώσει στην πλατεία η οικογένεια του Χρυσόστομου. Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ