16.12.10

Εναλλαγή στην εξουσία

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, παραμονής του Αγίου Νικολάου πολιούχου της Κοζάνης, με ενέργεια που αποδίδεται σε αγνώστους, καθαιρέθηκε η εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή που είχε τοποθετηθεί στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναγραφόταν ότι το κτήριο της Περιφέρειας εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2005, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, με υπουργό Εσωτερικών Κ. Παυλόπουλο και γ. γραμματέα της Περιφέρειας τον Α. Λεούδη. Στην θέση της, οι «άγνωστοι ακτιβιστές» έγραψαν στο τοίχο το σύνθημα ότι το κτήριο κατασκευάστηκε κατά το 2002-2003.

Πρόκειται για ενέργεια πολιτικής εμπάθειας που θυμίζει όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κάποιοι εκτόνωναν τα απωθημένα τους σε άψυχα σύμβολα αλλοτινών εποχών, που ήταν μέρος της ιστορίας. Στην Κοζάνη, φαίνεται ότι κάποιοι δεν δέχονται την εναλλαγή στην εξουσία και δεν τηρούν την πολιτική δεοντολογία. Εκτός κι αν, μερικοί δεν έχουν ακόμη συνέλθει από το εκλογικό αποτέλεσμα, που έτσι και αλλιώς έδωσε ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας. Έστω και χωρίς τους Καραμανλή, Παυλόπουλο και Λεούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ