22.1.11

Πρόσωπα 2010 | Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης [1]

αναβάθμιση


Όπως είναι αναμενόμενο, ο κ. Εμμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης ως πρώτος δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Καστοριάς, επιλέχθηκε πρόσωπο του 2010 σε κορυφαία θέση. Άλλωστε η νίκη του στον δεύτερο γύρο της 14-11-2010, αλλά και η εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου Καστοριάς, ως εντυπώσεις είναι ακόμη νωπές. Τυπικά, η μέτρηση του χρόνου για τον ίδιο και τον συνδυασμό του, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Γνωστός στην τοπική αυτοδιοίκηση ήδη από τις δημοτικές αρχές Δ. Παπουλίδη, αφού επί σειρά ετών ήταν αντιδήμαρχος Καστοριάς, προσπάθησε πολύ να αναβιβασθεί και να καθιερωθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Καταγόμενος από γειτονικό νομό, είχε την τύχη και την τιμή να αναδειχθεί από τους δημότες της Καστοριάς (που συνήθως λοιδορούνται για τοπικισμό και συντηρητισμό), κυρίως άμεσα -και λιγότερο έμμεσα- με τις εκλογές του ως δημοτικού συμβούλου, και τώρα δημάρχου, στα σημαντικά αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Καστοριάς.

Αν και ως αντιδήμαρχος Καστοριάς δεν συνδυάστηκε με κάτι θεαματικό για την Καστοριά, ο ίδιος, άνθρωπος χαμηλών τόνων με ευελιξία και πρακτικότητα σκέψης, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της κάλπης, δεν υπέστη σοβαρή φθορά από την θητεία του ως αντιδήμαρχος. Σε αντίθεση με τον κ. Κωνστναντίνο Λιάντση βεβαίως.

Μετά την αμφιλεγόμενη παραίτησή του από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2006 με τον κ. Γ. Καπαχτσή ως υποψήφιο δήμαρχο), επέστρεψε στην υπηρεσία του ως δημόσιος υπάλληλος (διευθυντής της Δ.Ο.Υ), και φρόντισε να προετοιμάσει και να δουλέψει καλά την υποψηφιότητά του, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Ώστε στο πλήρωμα του χρόνου, έδειχνε σαν έτοιμος από καιρό, να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Γι’ αυτό ήδη από την άνοιξη, πρώτος ανακοίνωσε επίσημα της κάθοδό του στις εκλογές χωρίς κομματική υποστήριξη από την Νέα Δημοκρατία, και πρώτος ανακοίνωσε τα στελέχη του.

Οι προσδοκίες που ενθάρρυνε στους ψηφοφόρους του είναι πολλές. Όπως, και οι επιφυλάξεις των ψηφοφόρων που προτίμησαν τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, και στον δεύτερο γύρο την αποχή ή τον αντίπαλό του. Γι’ αυτό δεν του απομένει παρά σκληρή δουλειά, ώστε να δικαιώσει και όσους τον επέλεξαν (θετικά) για πρόσωπο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ