13.1.11

Πρόσωπα 2010 | Κωνσταντίνος Λιάντσης [10]

+6=16

Ο απερχόμενος και τελευταίος νομάρχης Καστοριάς, πρόσωπο της Καστοριάς που παρά τα πολλά χρόνια της εκλογής του (16 συνολικά) σε υψηλά αυτοδιοικητικά αξιώματα, όπως απέδειξε με το αρκετά καλό εκλογικό ποσοστό του στις δημοτικές εκλογές, επιλέχθηκε από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ περισσότερο ως πλήρης απόδειξη της πολιτικής ματαιότητας. Και λιγότερο για την γενικά καλή εικόνα που αφήνει ομολογουμένως ως παρακαταθήκη. Την οποία δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί, για την εκλογή του σε πολιτικό αξίωμα και πάλι στο μέλλον, αν και πιστεύεται ότι σύντομα θα αντιληφθεί ότι η ιστορία συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα υποδείχθηκε από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ για τις συναλλακτικές σχέσεις που καλλιέργησε εκ μέρους της Ν.Α. Καστοριάς με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όχι μόνο φέτος αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας casa στο προεκλογικό 2010. Καθώς και για την ενέργειά του, να κατεβάσει εκατοντάδες, αθώες συμβολικής απλά αξίας κορδέλες από καγκελόφρακτα παράθυρα της νομαρχίας, γεγονός που τον κράτησε στην αρνητική επικαιρότητα, για πολλές κρίσιμες (για την διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων) εβδομάδες προ των εκλογών.

Mέσω παχυλά αμοιβόμενων καταχωρήσεων και της διαφημιστικής προβολής σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, προσπάθησε να εξασφαλίσει την κριτική εύνοιά τους και την έξωθεν καλή μαρτυρία στο κοινωνικό σύνολο. Διότι φιλοδοξούσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς, και μάλιστα ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Αν κρίνει κανείς από τα ποσά που ανακοινώθηκαν, μερικούς τους ευνόησε πλουσιοπάροχα. Από την άλλη μεριά, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ενοχλητικών ΜΜΕ, έκλεισε ή περιόρισε τις κάνουλες των καταχωρήσεων. Με την ανισοκατανομή, παρενέβη αντικειμενικά στην ελευθεροτυπία, αλλοιώνοντας την ελεύθερη έκφρασή της μέσα από το τυχαίο δείγμα της ιστορικής στιγμής.

Όμως, το αποτέλεσμα των εκλογών, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι, η κοινή γνώμη στο τέλος, δεν επηρεάζεται καθόλου απ’ αυτά. Ειδικά απ’ όσα ακούγονται και φαίνονται ότι γίνονται στο πλαίσιο κάποιου οικονομικού ανταλλάγματος. Νικητής στις εκλογές και νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο κ. Εμ. Χατζησυμεωνίδης, αν και λιγότερο χαρισματικός στις δημόσιες εμφανίσεις του. Η απώλεια του μέτρου, είναι πάντοτε ο χειρότερος σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ