30.4.11

ΟΔΟΣ: Στην Αίγυπτο

Η ελληνόγλωσση πηχιαία επιγραφή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» σε σταθμό διοδίων της εθνικής οδού Καΐρου-Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, και μάλιστα ισότιμα με την αναγραφή της ίδιας ονομασίας στην αραβική γλώσσα, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της μακράς ιστορίας της θρυλικής πόλης της βόρειας Αιγύπτου την οποία ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Αντίστοιχες έμπρακτες αναγνωρίσεις, συναντώνται ιδίως σε ολόκληρη την νότιο Ιταλία, όπου προβάλλεται με υπερηφάνεια το ελληνικό στοιχείο και οι επιρροές, αλλά και σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Ιδίως τις προηγμένες που θέλουν με τον τρόπο αυτό να επιδείξουν την καταγωγή του δυτικού πολιτισμού και ειδικά της Δημοκρατίας από την Ελλάδα.
Όμως η επιγραφή της Αιγύπτου, όπως παρουσιάζεται και στην εφημερίδα, έχει την διπλή της αξία, αφού υπογραμμίζει με αυτονόητο τρόπο την ανεπιφύλακτη αναγνώριση της απόλυτης ελληνικότητας της Μακεδονίας, της οποίας ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς. Με την φυσικότητα του γεγονότος που μόνο η αλήθεια διαθέτει.
Σε εποχές σαν την σημερινή, που η συστηματική προπαγάνδα των Σκοπίων και γενικά των Σλαύων έχει προκαλέσει ήδη ένα είδος ηττοπάθειας και σκεπτικισμού, αν όχι ραγιαδισμού, σε πολλούς από τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, μια απλή ελληνική επιγραφή-υποδοχή της αραβικής Αιγύπτου στον επισκέπτη της λαμπρής πόλης της Αλεξάνδρειας, είναι αρκετή για να αφυπνίσει συνειδήσεις και φρόνημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ