17.7.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Φοβάμαι ότι όλους μας έχει πιάσει μια κρίση της κρίσης και δεν μπορούμε -ή ακόμη χειρότερα δεν θέλουμε- να δούμε πώς μπορούμε να βγούμε από αυτήν την διαβολεμένη κρίση, δίνοντας έτσι άλλοθι στους ευρωπαίους «φίλους» μας να μας κοσμούν με διάφορα επίθετα, τα περισσότερα άδικα, αλλά, κατά την άποψή μου, ένα πολύ εύστοχο: «ο κάθε Έλληνας ζει μόνο για τον εαυτό του».
-Πού είναι η ομοψυχία και η ενότητα που μας χαρακτήριζαν, έστω και στιγμιαία, στις εξωτερικές απειλές;
-Γιατί διαγράψαμε από το λεξιλόγιο μας τη λέξη ΜΑΖΙ;
-Γιατί συμπεριφερόμαστε σαν χούλιγκανς σε ποδοσφαιρικό αγώνα και τα ισοπεδώνουμε όλα, όταν δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για προσωπικές προβολές;

«Αγαπώ τους εβραίους φίλους μου, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η περιτομή είναι μια αφύσικη και βάρβαρη πρακτική». Αυτό τουίταρε ο Ράσελ Κρόυ και έπεσαν να τον φάνε. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό και αναγκάστηκε να «ανεβάσει» νέο τουίτ, ζητώντας συγγνώμη για τη… γνώμη του. Ο εβραίος φίλος του, σκηνοθέτης Eli Roth, πάντως, με τον οποίο αστειεύτηκε ο Κρόου στο Twitter, δήλωσε πως τα σχόλια του φίλου του ήταν χιουμοριστικά, ότι συχνά κάνουν τέτοιο χιούμορ μεταξύ τους και πως είναι έξαλλος που τον έβγαλαν αντισημίτη για ένα αθώο αστείο.
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19 Ιουνίου 2011).

Μήπως πρέπει να μάθουμε κάτι από την ανά τους αιώνες αδιάσπαστη στάση και πολιτική των εβραίων;

Φιλικά
Σάσα Νάτσινα
nnat56@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ