15.8.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
Θέμα: Παράπονα

Σε απάντηση της από 1-6-11 αίτησής σας και σύμφωνα με τα β’ σχετικό σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1.-Την 27-5-11 βεβαιώθηκε πράξη βεβαίωσης παράβασης με επιβολή προστίμου στον αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας Porja Kastriot ο οποίος κατελήφθη την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα 22:50 από Αστυνομικούς του ΤΤ Καστοριάς, ως οδηγός του ΝΙΚ-9199 ΕΙΧ αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας σας, να κινείται αντίθετα σε μονόδρομο και συγκεκριμένα στην οδό Αβέρωφ στην πόλη της Καστοριάς, κατά παράβαση των άρθρων 16, 17 Ν/2696/99, και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ στον προαναφερόμενο οδηγό, αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 20 ημέρες και αφαίρεση των στοιχείων της κυκλοφορίας για 20 ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις.

2.-Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ούτε εσείς, ούτε και ο οδηγός σας προσήλθατε εντός της τριήμερης προθεσμίας από την βεβαίωση της παράβασης ενώπιον του προϊσταμένου της αρμόδιας Υπηρεσίας μας, προκειμένου να εκφράσετε τυχόν αντιρρήσεις σας, σύμφωνα με τα οριζόμενα άρθρα 103, 104 του ΚΟΚ (το δικαίωμα αυτό αναγράφεται ρητά στο σώμα της Βεβαίωσης Παράβασης).
3.-Την 30-5-11 το ΤΤ Καστοριάς αφού έλαβε υπ’ όψιν τους ισχυρισμούς σας που καταθέσατε προφορικά αλλά και εγγράφως με το από 30-5-11 έγγραφό σας, πραγματοποίησε αυτοψία στην συγκεκριμένη οδό, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη σήμανσης και εξέδωσε προς απάντηση της προσφυγής σας απόφαση η οποία σας απεστάλη και σύμφωνα με την οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς σας, ενώ ρητά αναφέρεται σε αυτήν η δυνατότητα να προσφύγετε κατά αυτής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου εντός της οριζόμενης προθεσμίας.
4.-Η υπηρεσία μας είναι πάντοτε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία διευκρίνιση κλπ.



Ο Διευθυντής
Ηλίας Στεφανής
Ταξίαρχος


 ***
Προς: Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
Κοινοποίηση: Υπουργείο Προστασίας Πολίτη
- Συνήγορο Πολίτη
- Δήμο Καστοριάς.
- Εφημερίδα ΟΔΟΣ
- Κ.Π. Καταναλωτών

Θέμα: Δρόμοι παγίδες με αόρατες πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.
Σε απάντηση της παραπάνω επιστολής σας και επειδή προφανώς δεν έγινε κατανοητό το νόημα της από 1-6-2011 επιστολής μου, κυρίως η τελευταία και ποιο σημαντική παράγραφός της, αναγκάζομαι να επανέλθω και να σας αναφέρω τα παρακάτω:
Α. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων των πολιτών αυτής της χώρας, όταν εντοπίζουν κάποια παρατυπία, να ενημερώνουν τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες για να διορθώνεται το πρόβλημα που κάνει δυσκολότερη την καθημερινότητα μας, όπως προσπάθησα να κάνω και εγώ.
Β. Επίσης σας γνωρίζω ότι προσήλθα εντός της τριήμερης προθεσμίας, από την βεβαίωση της παράβασής μου, ενώπιον του Υποδιοικητή της Τροχαίας που αντικαθιστούσε τον Διοικητή λόγω απουσίας του, για να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου.
Δεν μου δόθηκε κάποια πειστική απάντηση και ούτε με παρέπεμψε στον ανώτερο προϊστάμενό τoυ, όπως λέτε, ότι ορίζουν τα άρθρα 103 και 104 του Κ.Ο.Κ.
Γ. Για να επαληθεύσω τους ισχυρισμούς μου, που κατέθεσα προφορικά και εγγράφως, σχετικά με την σήμανση της οδού κ.λ.π. σας ενημερώνω ότι η από 1-6-2011 επιστολή μου προς εσάς, δημοσιεύθηκε στις 7-6-2011 και στην έγκριτη εφημερίδα της Καστοριάς ΟΔΟΣ Καστοριάς, μετά από δημοσιογραφική έρευνα, και φωτογράφηση της οδού Αβέρωφ, με πλάγια γωνία περίπου 45 μοιρών, που τραβήχτηκε από ειδικό συνεργάτη της εφημερίδας, ώστε να φαίνεται καθαρά, ότι η απαγορευτική πινακίδα του μνημονευόμενου δρόμου, είναι πίσω από μια υπερμεγέθη κολώνα της Δ.Ε.Η.
Όσο για τα αρμόδια όργανα του Τ.Τ. της υπηρεσίας σας που δεν μπορέσανε να εντοπίσουν μπροστά από την απαγορευτική πινακίδα. την τεράστια κολώνα της Δ.Ε.Η., δεν είμαι εγώ αυτός που θα το ελέγξω!
Οπότε είναι λογικό τις βραδινές ώρες, για ένα διερχόμενο οδηγό από την πόλη σας, που δεν γνωρίζει την περιοχή και όταν η υπάρχουσα σήμανση είναι σχεδόν κρυμμένη και αόρατη, να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, που τα πληρώνουν οι ανυποψίαστοι πολίτες.
Τέλος για να μην μακρηγορώ και κάνω κατάχρηση του πολύτιμου χρόνου σας που διαθέτετε, ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι αυτό που αποφεύγουνε να κάνουνε κάποιοι αρμόδιοι, το έκανα με τηλεφωνική συνεννόηση με τον αρμόδιο Διευθυντή του Δήμου Καστοριάς, τον ενημέρωσα για την κρυμμένη πινακίδα και με βεβαίωσε ότι θα τακτοποιηθεί και θα τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο ορατό από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, για να μην δημιουργούνται ατυχήματα και τέτοιου είδους προβλήματα.

Ευχαριστώ,
Αλέξανδρος Τσάγκας
tsagolf@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ