13.9.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. Μπαϊρακτάρη

Μία μικρή επισήμανση μόνο και επειδή η αναγνώστρια που υπογράφει την επιστολή "Ζητείται δημαρχεία" γράφει αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό: δεν μπορεί, δε γίνεται να υπάρχει λάθος σ' έναν τίτλο που αποτελείται από μόλις δυο λέξεις, ένα λάθος μάλιστα που βεβαιότατα δεν είναι τυπογραφικό, αφού επαναλαμβάνεται και μέσα στην επιστολή άλλες δύο φορές. Λοιπόν, η αγαπητή επιστολογράφος μάλλον δεν υποψιαζόταν πως υπήρχε λάθος, αλλιώς, αν άνοιγε οποιοδήποτε λεξικό της ελληνικής γλώσσας, θα έβλεπε πως υπάρχουν δύο ουσιαστικά της ίδιας ρίζας: το δημαρχείο-τα δημαρχεία και η δημαρχία. Και η κυρία τη δημαρχία εννοούσε, όχι τα κτίρια των δημαρχείων προφανέστατα.
Βλέπετε, όταν γράφει κανείς δημοσίως και ενυπόγραφα, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εκτεθεί. Η συγκεκριμένη αρθρογράφος (και όχι μόνο αυτή) πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για τον εαυτό της, αλλιώς καλά κάνει και δεν υπογράφει.
Αναγνώστης
aldente@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ