6.10.11

ΟΔΟΣ: Ο νέος λογοτέχνης


ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του Ηλία Παπαμόσχου ακούει ο νέος καστοριανός λογοτέχνης, ο οποίος αποκαλύφθηκε τόσο πλουσιοπάροχα και τόσο άμεσα μέσα από τα κείμενα που δημοσίευσε στην ΟΔΟ τον τελευταίο χρόνο και τα οποία θα αποτελέσουν μεταξύ πολλών άλλων υλικό για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Κέδρος" την προσεχή Άνοιξη. Επισημαίνεται ότι ο γνωστός εκδοτικός οίκος των Αθηνών, ήταν αυτός που ζήτησε να εκδώσει το έργο του Ηλία Παπαμόσχου (και όχι το αντίστροφο), υπογράφοντας μάλιστα μαζί του, συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας 10ετούς διάρκειας! Τόσο σημαντικό προφανώς θεωρήθηκε το ταλέντο του.

ΟΤΑΝ πριν ένα χρόνο ξεκίνησε να στέλνει τις συνεργασίες του στην ΟΔΟ, ίσως να μην είχε προβλέψει ούτε και ο ίδιος, ότι το ταλέντο του, όχι απλώς θα κέρδιζε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους αναγνώστες της εφημερίδας -οι οποίοι σχολίαζαν με ιδιαίτερα εγκωμιαστικό τρόπο την λογοτεχνική του δεινότητα- αλλά και ότι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδος, θα τον καταξίωνε με τον τρόπο αυτόν.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΔΟΣ αισθάνεται για μία ακόμη φορά ιδιαίτερη υπερηφάνεια, γιατί μέσα από το ελεύθερο βήμα της, επετράπη στο αυθεντικό και εντυπωσιακό χάρισμα του κ. Ηλία Παπαμόσχου, να αναγνωριστεί τόσο γρήγορα και σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αποδεικνύεται έτσι με αυτόν τον τρόπο, ότι αυτή η πολιτεία διαθέτει σημαντικότατο έμψυχο υλικό, το οποίο δεν ταυτίζεται και δεν περιορίζεται απαραίτητα σε όσους ανήκουν στο πνευματικό, πολιτικό (αλλά και κοινωνικό και οικονομικό) προσκήνιο της Καστοριάς, που συχνά θυμίζει περισσότερο celebrities.

ΕΤΣΙ, και με αυτήν την εξέλιξη, δείχνει να επιβεβαιώνεται το σχόλιο της εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε σε ανάλογη αφορμή, ότι «η ΟΔΟΣ καθιερώνεται πλέον σαν κυψέλη της νέας σημαντικής πνευματικής αναγέννησης της Καστοριάς».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4-12-2003, αρ. φύλλου 241.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ