7.12.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. δ/ντή της ΟΔΟΥ,

Είναι ν' απορεί κανείς με το πόσο γρήγορα μετατραπήκαμε από χώρα ένδοξη σε χώρα-ρεζίλι. Αυτό δεν το γράφω με χαρά, ίσα-ίσα με πολλή λύπη. Και δε θα το 'γραφα καθόλου, αν δεν είχα δει τη θλιβερή σημαία του Κέντρου Υγείας στο Άργος Ορεστικό. Αναφέρομαι λοιπόν στη σημαία δημόσιου φορέα της οποίας η μία από τις δύο πάνω άκρες έχει κοπεί και κρέμεται θαρρείς από μια κλωστή. Έτσι όταν φυσάει, ανεμίζουν δύο κομμάτια σημαίας, το ένα μικρό αλλά αρκετό να σου φέρει στο νου την εξαθλιωμένη χώρα από το "Παραμύθι χωρίς όνομα".
Απομένει να βρεθεί κάποιος που θα την αναστήσει. Πιστεύω πως δε θαναι πριγκιπόπουλο όπως στο βιβλίο, αλλά ένας ολόκληρος λαός, που θα ξυπνήσει και θα καταλάβει  ότι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο απέχει πολύ από τη χλιδή και την πολυτέλεια που μας ισοπέδωσε.
Σίγουρα όμως ως τότε ας μην επιτρέψουμε να εξαθλιώνονται ακόμα και τα ιερά μας σύμβολα. Κουρελιάσαμε τη χώρα, μαζί και την υπερηφάνειά μας. Ας μην επιτρέψουμε και το κουρέλιασμα των εθνικών μας συμβόλων που κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για την υπεράσπισή τους.

Άργος Ορεστικό, λίγες μέρες πριν από τη γιορτή της σημαίας και της 28ης Οκτωβρίου
Αναγνώστης
aldente@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ