19.2.12

ΠΡΟΣΩΠΑ 2011: Θρασύβουλος Παπαστρατής [10]


 ΣΤΑΡΑΤΑ
 
Σταθερός φίλος και συνεργάτης της ΟΔΟΥ, ο δικηγόρος κ. Θρασύβουλος Παπαστρατής, αν και κατοικεί στην Χαλκίδα έχει καθιερωθεί στους αναγνώστες και φίλους της ΟΔΟΥ που τον υπερψήφισαν. Γιος του άλλοτε βουλευτή του ΠαΣοΚ και υπουργού επί Ανδρέα Παπανδρέου Ορέστη Παπαστρατή, δεν θέλησε να εξαργυρώσει το γεγονός ότι ανήκει σε πολιτική οικογένεια με αντάλλαγμα την συμμετοχή του στο κατεστημένο. Προτίμησε να κινηθεί στον φυσικό χώρο του μέσου Έλληνα, και επειδή προφανώς δεν οφείλει σε κανένα τίποτε απ’ όσα ο ίδιος κάνει ή κατέκτησε, δεν κρύβει τις απόψεις του.

Αρχικά στα κείμενα του ήταν ορατή η προσπάθεια πολιτικής ανάλυσης της σύγχρονης Ελλάδος, μέσα από αμιγώς ιστορικά γεγονότα, με πιο χαρακτηριστικά τα αφιερώματά του για το Εβραϊκό στοιχείο, ειδικά μάλιστα της Καστοριάς και τις αναγωγές του στις εξελίξεις. Ωστόσο, όταν τον περασμένο χρόνο άρχισε να αναδεικνύεται η οριακή κατάσταση της κρίσης ο κ. Θρασύβουλος Παπαστρατής με τα στοχευμένα άρθρα, τις αναλύσεις και τις παρεμβάσεις του άρχισε να ασκεί από τις 24 Φεβρουαρίου 2011 («Αυτός ο “Σοσιαλισμός” δεν μου αρέσει»), και συνεχίζει να το πράττει κριτική, όχι μόνο στα πεπραγμένα και τα αμαρτήματα που εξηγούν την κατάρρευση της Ελλάδας. Αλλά και στις σχέσεις και δεσμεύσεις της χώρας με τους συμμάχους και εταίρους της. Όπως και στις παθογένειες του πολιτικού κατεστημένου και ιδιαίτερα της οικογενειοκρατίας, η οποία κατά τον συνεργάτη της ΟΔΟΥ, ενθαρρύνει πρακτορικές νοοτροπίες ως φυσικό επακόλουθο της αλληλεξάρτησης.

Με τα σταράτα και τεκμηριωμένα επιχειρήματά του, μπορεί κανείς να συμφωνεί απόλυτα ή όχι. Μπορεί ακόμη και να διαφωνεί, όπως άλλωστε έγινε και με άλλους συνεργάτες και φίλους της ΟΔΟΥ των οποίων προκάλεσε τις αντιρρήσεις. Όμως για όλους, αδιαμφισβήτητο είναι ότι μέσα απ’ αυτή την ανταλλαγή και αντιπαράθεση απόψεων, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι απαντήσεις στα αμέτρητα «γιατί» των σημερινών Ελλήνων, ή έστω οι απόψεις ως εξηγήσεις γι’ αυτά, μπορούν να προσφέρονται μόνο σε όποιους δεν φορούν παρωπίδες και δεν συμμετέχουν σε πολιτικές συναλλαγές.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Ιανουαρίου 2012, αρ. φύλλου 623


Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ