16.5.12

Έλζα Λαμπράκη

Στην Αθήνα την ημέρα του Πάσχα έφυγε από τη ζωή η Έλζα Λαμπράκη σε ηλικία 104 ετών. Ήταν εγγονή του ξενιτεμένου για πολλά χρόνια στη Βιέννη καστοριανού έμπορα γουναρικών Μιχάλη Παπαγεωργίου και της Ευφροσύνης Παπαναούμ επίσης Καστοριανής από την πλευρά του πατέρα της Παναγιώτη Παπαναούμ. Η κηδεία της έγινε την 17 Απριλίου Τρίτη ημέρα του Πάσχα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων. Πρόσφερε επί σειρά ετών τις πολύτιμες υπηρεσίες της στη διοίκηση του Ιδρύματος και περιέβαλε με ενδιαφέρον και αισθήματα φιλανθρωπίας και αγάπης τους περιθαλπομένους του Ιδρύματος.Γι’ αυτό και το Ίδρυμα του Ασύλου Ανιάτων σε ψήφισμά του δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 2./4.12 αποφάσισε: α) να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Ιδρύματος την ημέρα της κηδείας της, β) να αποσταλεί συλλυπητήριο έγγραφο στην οικογένειά της και γ) να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο. Το 40νθήμερο μνημόσυνο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στην Αθήνα σε ευρύτερο κύκλο φίλων και συγγενών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους καστοριανούς προγόνους της στο άρθρο της κ. Ελένης Βαφειάδου-Παπανικολάου με τον τίτλο: « ΠαπαΝαούμ. Ένας λόγιος ξενιτεμένος Καστοριανός στη Λειψία» που δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στα φύλλα αρ. 351 & 352 της 18ης και 25ης Μαΐου 2006 αντίστοιχα, και για τους κλάδους της οικογένειας στο άρθρο «Στιγμές Ζωής» (φύλλο αρ. 261 της 20ης Μαΐου 2004).



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 639

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ