26.5.12

ΟΔΟΣ: Παιχνίδια για την «εξασφάλιση»


Δεκάδες αθώα, αλλά αδέσποτα σκυλιά, βρήκαν βάρβαρο θάνατο τις περασμένες εβδομάδες από την ρίψη δηλητηριασμένων τροφών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καστοριάς.  Ήταν τόσα τα περιστατικά των θανατώσεων σκύλων, ώστε σύμφωνα με μαρτυρίες κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να συγκεντρώσουν φόλες για να μην διατρέξουν κίνδυνο τα δικά τους εκτρεφόμενα ζώα.

Από την άλλη πλευρά, όλως μυστηριωδώς, η πόλη της Καστοριάς, γέμισε τις τελευταίες ημέρες από αδέσποτα σκυλιά, ενώ από φιλόζωους αναφέρεται ότι... «ξαφνικά» εμφανίστηκαν στο κέντρο της πόλης πολλά αδέσποτα ακόμη και τσομπανόσκυλα τα οποία κινούνται σε αγέλες. Ώστε να προκαλείται η υπόνοια, ότι πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται κάποιοι που έφεραν τους αδέσποτους σκύλους στην Καστοριά και τους ελευθέρωσαν επίτηδες.

Κάποιος ή κάποιοι, οι οποίοι προφανώς έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να μετατρέψουν τον φόβο και την προκατάληψη σε λαϊκή αξίωση για απαλλαγή της πόλης από τα «ανεξέλεγκτα αδέσποτα. Και επιχειρούν να το επιτύχουν με δύο τρόπους, δηλαδή με την φόλα, και με την δημιουργία δημοτικού κυνοτροφείου. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ξαφνικά οργανωμένη παρουσία μεγαλόσωμων σκύλων μέσα στην πόλη;

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα αδέσποτα σκυλιά συνήθως έχουν εγκαταλειφθεί από τους τέως κατόχους τους, ανεύθυνα μάλιστα, πόσοι μπορεί να είναι οι «φιλόζωοι» κάτοικοι Καστοριάς που είχαν αποφασίσει να έχουν μέσα στο σπίτι τους για τα παιδιά τους… τσομπανόσκυλα και λυκόσκυλα και ξαφνικά όλοι μαζί να τα αφήσουν ελεύθερα ώστε να δικαιολογείται ένας τόσο μεγάλος αριθμός μεγαλόσωμων σκύλων;

Αν πράγματι έχουν έρεισμα όλα αυτά (όπως δείχνουν ότι έχουν) τότε η εκπληκτική αυτή κατάσταση, που και πέρυσι τέτοια εποχή είχε και πάλι παρατηρηθεί (εν όψει συζητήσεων για ίδρυση κυνοκομείου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με άφθονο χρήμα), βοηθά την εξήγηση της γενικής κατάρρευσης. Πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που είναι κάτοχοι σκύλων, που και αυτοί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τις φόλες, καθώς και να συσπειρώσει το φιλοζωϊκό κίνημα, και να αντιδράσει στο οργανωμένο σχέδιο για την… τακτοποίηση και εξασφάλιση «ημετέρων» σε κυνοκομεία και άλλα ιδρύματα. Είτε είναι γνωστοί προσκείμενοι του Δήμου Καστοριάς, είτε όχι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαρτίου 2012, αρ. φύλλου 632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ