12.8.12

ΔΗΜΗΤΡH ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Οι Evanescence έκλεψαν τις καρδιές του ελληνικού κοινού!

Το συγκρότημα που έχει κλέψει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο το κόσμο, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 20/6 για τρίτη φορά για μια μοναδική συναυλία στο προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Οι Evanescence δημιουργήθηκαν το 1995 από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Amy Lee και τον πρώην κιθαρίστα Ben Moody στις ΗΠΑ. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003 με τον τίτλο Fallen, πουλώντας περισσότερα απο 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και χαρίζοντας τους δύο βραβεία Grammy. Το 2006 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με το τίτλο The Open Door και το 2011 το άλμπουμ Evanescence. Σήμερα η ροκ μπάντα αποτελείται από τους: Amy Lee (φωνητικά, πιάνο), Terry Balsamo (κιθάρα), Troy McLawhorn (κιθάρα), Tim McCord (μπάσο), Will Hunt (ντραμς).
Λίγες μέρες πριν τη συναυλία στην Αθήνα η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Amy Lee είχε δηλώσει " Αγαπάμε τους Έλληνες θαυμαστές μας. Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται μόλις σκέφτομαι την Ελλάδα είναι χίλιοι αναπτήρες στο σκοτάδι". Και μπορεί να μην είδε αναπτήρες στο σκοτάδι, ωστόσο σίγουρα βίωσε το πάθος και τη θετική ενέργεια των Ελλήνων.
Οι φανατικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί. Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις 19:30, δημιουργώντας πανικό καθώς όλοι λησμονούσαν μία θέση μπροστά στη σκηνή. Η βραδιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 με το συγκρότημα Elysion να ανεβαίνει στη σκηνή και να ζεστένει το κοινό με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Οι Evanescence με θεαματική είσοδο ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 22:00 ερμηνεύοντας το κομμάτι What You Want. Ακολούθησαν διαχρονικές επιτυχίες όπως το Going Under, το Lithium, το Call Me When Your Sober, το Bring Me To Life καθώς και τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ. Χιλιάδες άτομα συνόδευαν την Amy με τη μοναδική αιθέρια φωνή της σε ένα ταξίδι μέσα στις ροκ επιτυχίες τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας η frontwoman δε σταμάτησε να φωνάζει πόσο αγαπάει το ελληνικό κοινό. Η βραδιά έκλεισε με το κομμάτι My Immortal και την Amy Lee να το ερμηνεύει στο πιάνο. Ακολούθησε το θερμό ευχαριστώ και η υπόσχεση του συγκροτήματος ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα.
Οι Evanescence τραγούδησαν για περισσότερη από μία ώρα αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα μας θυμήθηκε ξανά μετά από πέντε χρόνια και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 648 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ