19.11.12

Απόσπασμα

ΟΔΟΣ: Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 | 588

[....] σε μια πόλη που βουλιάζει από τις κατεπείγουσες ανάγκες συντήρησης των υποδομών της, τίθενται ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες του νέου δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής
[....] χωρίς αμφιβολία, η συγκεκριμένη παραλιακή έκταση (όπως και όλες οι παραλίες της Καστοριάς), σε σύγκριση με τα ενδότερα της κατοικημένης χερσονήσου, μοιάζει να είναι lux. Για τα μέτρα της Καστοριάς βεβαίως, αλλά πάντως lux.
[....] είναι άγνωστο (αν και) σε ποια άλλη παραλίμνια ή παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδος, ή όπου αλλού δημοτικοί άρχοντες που σέβονται έμπρακτα τα αυτονόητα, επιτρέπουν στις καφετέριες να καταλαμβάνουν (καταβροχθίζουν) τόσο περιορισμένα παρόχθια πεζοδρόμια, αφήνοντας ελάχιστο χώρο σε κοινή χρήση.

[....] με τα πήγαινε-έλα του προσωπικού, με τους φοριαμούς, τα ηχεία και τα άλλα «συνοδευτικά» στην παραλία της Καστοριάς, με τις αυθαίρετες επεμβάσεις στους χώρους του λιγοστού πρασίνου οι επιχειρήσεις στην πράξη, έχουν καταλάβει το σύνολο του πεζοδρομίου. Έτσι επικράτησε ένα καθεστώς ασυδοσίας το οποίο διευρύνθηκε στον τομέα του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με τα γνωστά αποτελέσματα της αισθητικής ασφυξίας. Και της πρόκλησης οχλήσεων στον βαθμό του αβίωτου βίου, όχι μόνο για τους πεζούς, αλλά κυρίως για τους περίοικους. Οι οποίοι είδαν την ζωή τους να υποβαθμίζεται (καταβαραθρώνεται) τα τελευταία χρόνια.
[....] οφείλει ο δήμος να επιβάλλει στους επιχειρηματίες να απομακρύνουν τα αυθαίρετα και απαράδεκτα κάγκελα, τις πέργολες, τα κιόσκια, τα φώτα, τα κιλίμια και όλα τα παρακολουθήματα ενός ξέφρενου ανταγωνισμού στον οποίο πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι έχουν παγιδευτεί.
[....] έτσι, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει το σημαντικό ποσό των 100.000 ευρώ, πρέπει να υλοποιηθεί με γνώμονα το κοινό καλό και το συμφέρον των δημοτών. Και όχι κυρίως για να βελτιωθούν οι υποδομές των καταστηματαρχών, μια και κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με διακριτική μεταχείριση καθ’ όλα μεμπτή.

Απόσπασμα από το φύλλο της Μεγάλης Πέμπτης της 21 Απριλίου 2011, με τίτλο "Παραλίμνια"



Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ