8.11.12

Thomas Adès: The Tempest




Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 | 20:00

Ο βρετανός συνθέτης Thomas Adès (γεν. 1971) κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ διευθύνοντας την όπερά του The Tempest (Η Καταιγίδα), βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ (γνωστό ως Η Τρικυμία), η οποία έχει συγκεντρώσει πλήθος επαίνους ως ένα σύγχρονο αριστούργημα. Η καινοτόμα παραγωγή του Robert Lepage αναπλάθει το εσωτερικό της La Scala σαν το μαγικό νησί που στεγάζει τη μαγική τέχνη του Πρόσπερου, του εξόριστου Δούκα του Μιλάνου. Ο Simon Keenlyside ερμηνεύει τον Πρόσπερο, όπως και στην παγκόσμια πρώτη του έργου στη Royal Opera του Covent Garden, που έγινε δεκτή με επαινετικές κριτικές. “Η Καταιγίδα είναι μια εκπληκτική, μοναδική σύνθεση”, λέει ο Lepage. “Η όπερα συλλαμβάνει τη μαγεία του τελευταίου έργου του Σαίξπηρ. Είναι ένα κουτί γεμάτο με μαγικά τρικ, γεγονός που αποτελεί δώρο για μένα και τους σχεδιαστές”.
Στο έργο πρωταγωνιστεί η Isabel Leonard στο ρόλο της κόρης του Πρόσπερου, Μιράντας, ο Toby Spence στο ρόλο του αδελφού του, Αντώνιου, η Audrey Luna στο ρόλο του ξωτικού Άριελ, ο Iestyn Davies στο ρόλο του γελωτοποιού Τρίνκουλου, ο Alan Oke ερμηνεύει τον τερατόμορφο Κάλιμπαν, ο William Burden τον Αλόνσο, Βασιλιά της Νάπολης και ο Alek Shrader το γιο του, Φερδινάνδο. Το λιμπρέτο της Meredith Oakes είναι μια προσαρμογή του πρωτότυπου σαιξπηρικού έργου.

Σκηνοθεσία: Robert Lepage
Σκηνικά: Jasmine Catudal
Κοστούμια: Kym Barret
Φωτισμοί: Michel Beaulieu
Βίντεο: David Leclere

Ariel: Audrey Luna
Miranda: Isabel Leonard
Trinculo: Iestyn Davies
Ferdinand: Alek Shrader
Caliban: Alan Oke
King of Naples: William Burden
Antonio: Toby Spence
Prospero: Simon Keenlyside

Met Premiere
Ορχήστρα της ΜΕΤ
Μουσική διεύθυνση: Thomas Adès


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ