18.1.13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Τα παράσιτα της γούνας
Μια ιστορία στα όρια της φαντασίας


Όσο η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία αναστενάζει από τον συνεχή υποβιβασμό της οικονομίας και της αξιοπρέπειάς της, σε φορέα του κλάδου μας το γλέντι καλά κρατεί.
Πρόεδρος και διοίκηση έχουν αναθέσει κρυφά από [….…] και απολύτως παράνομα, τη Διεύθυνση του φορέα σε δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος αφενός εργάζεται και υπεραμοίβεται παράνομα (έχει κάνει μια περιουσία για να το πούμε ξεκάθαρα) στο συγκεκριμένο φορέα, αφετέρου έχει φέρει τα πάνω κάτω τα τελευταία χρόνια.
Ο φορέας από όραμα και έργο της κοινής προσπάθειας των επαγγελματιών της περιοχής μας, έφτασε να εκπροσωπεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών και έχει μετατραπεί σε κέντρο παράνομου πλουτισμού ενός κλειστού κύκλου ανθρώπων με μαέστρο τον ψευτοδιευθυντή.

Το "ειδικό" ταμείο που διατηρείται έχει φουσκώσει υπέρμετρα σε βάρος του επίσημου ταμείου από τη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείρισή του ο ψευτοδιευθυντής, ο οποίος είναι και ο μόνος που γνωρίζει το ακριβές υπόλοιπο, αφού έχει καταφέρει σιγά-σιγά να γίνει ο μοναδικός κάτοχος των καταστάσεων δοσοληψιών αυτού του ταμείου.
Το συνολικό ύψος αυτού του ταμείου μπορεί να υπολογιστεί μόνο κατά προσέγγιση, αν υπολογιστούν οι παράνομες προμήθειες (εκτός από τις προμήθειες των "συνοδών") που εισπράττει ο φορέας.
Συγκεκριμένα, κάποια από τα μέτρα του Διευθυντή περιλαμβάνουν:
- Ειδική προμήθεια συνοδού επιβάλλεται σε ασυνόδευτους πελάτες [….…], οι οποίοι "βαφτίζονται συνοδευόμενοι" κατά την είσοδό τους από συγκεκριμένα άτομα [….…]. Έτσι εισπράττεται προμήθεια συνοδού (η οποία πάει κατευθείαν στο ταμείο το διευθυντή) χωρίς να υπάρχει συνοδός. Κανείς δεν γνωρίζει στη συνέχεια τι γίνονται αυτά τα χρήματα.
- Σε συνεννόηση [….…], οι πελάτες κατευθύνονται σε συγκεκριμένους πωλητές, οι οποίοι ανταποδίδουν την «ειδική μεταχείριση» είτε με επιπλέον προμήθειες, είτε με την ψήφο τους [….…]
-Το ίδιο δυστυχώς γίνεται και στο περίπτερο του κωδικού, όπου η προώθηση συγκεκριμένων γουναρικών, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο, «βγάζει μάτι».
Με το να φουσκώνει τις παράνομες προμήθειες, να επιλέγει τους δικούς του προμηθευτές, να αναθέτει έργα σε δικούς του ανθρώπους και να διατηρεί ταμείο χωρίς να υπογράφει πουθενά, ο "Διευθυντής" κατάφερε σε λίγα χρόνια να επιφέρει ανεπανόρθωτη σήψη στα οικονομικά και την αξιοπρέπεια ενός οργανισμού [….…].

Μερικά από τα κατορθώματά του:
- Συνεχώς μειωμένος αριθμός [….…] κάθε χρόνο, ενώ βάση των συγκυριών θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
- Συνεχώς αυξανόμενες προμήθειες με ευφάνταστους τίτλους.
- Συνεχής υποβιβασμός της λειτουργίας του κωδικού.
- Κατακόρυφη μείωση του τζίρου του [….…] .
- Ειδικές «τουριστικές υπηρεσίες» για τον ίδιο και το κύκλωμά του από τους «εξωτερικούς συνεργάτες».
Υπάρχει και το κωμικοτραγικό στοιχείο της υπόθεσης όμως.
Ο εν λόγω ψευτοδιευθυντής-Δημόσιος Υπάλληλος έχει μπει στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν γίνει.
Έτσι οι επισκέψεις στον χώρο [….…] έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς [….…] και [….…] έχουν οργανώσει ειδικό αμυντικό σύστημα απέναντι στους κρατικούς ελέγχους.
- Κλειστό σύστημα καμερών έχει στηθεί σε όλα τα σημεία πρόσβασης, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως μέτρο ασφαλείας αν δεν υπήρχε και πλήρες σύστημα παρακολούθησης στο ειδικά κρυμμένο γραφείο του [….…]
- Εδικές "οδηγίες-εντολές" έχουν δοθεί στο φρουρό και το προσωπικό ώστε να προστατευτεί ο "Διευθυντής" από τις σχετικές ερωτήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.
Έτσι τον τελευταίο καιρό στον φορέα έχουν εκτυλιχτεί σκηνές απείρου κάλλους, όπως να καταλαμβάνεται ο "Διευθυντής" και να δηλώνει [….…] στοιχεία ή σε άλλη περίπτωση να κρύβεται σε γραφείο με κλειστά φώτα κατά τη διεξαγωγή ελέγχου και να φυγαδεύεται άρον-άρον.
Ακόμα και οι προϊστάμενοί του στην Δημόσια Υπηρεσία που υπάγεται, έχουν κατ’ επανάληψη ενημερωθεί για την παραβατική συμπεριφορά του υπαλλήλου, αλλά κατά ύποπτο τρόπο, δεν προβαίνουν στις νόμιμες ενέργειες.

Και όλα αυτά δεν θα ήταν τίποτα παραπάνω από άλλο ένα τραγικό στιγμιότυπο της Ελληνικής πραγματικότητας εάν οι πρωταγωνιστές ήταν απλοί ιδιώτες και όχι άνθρωποι στους οποίους η τοπική κοινωνία έχει εμπιστευθεί την τύχη του κλάδου και τη διαχείριση κοινών κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων. Αν ο φορέας δεν είχε την ηθική υποχρέωση απέναντι στην τοπική κοινωνία να την εκπροσωπεί πρώτα και πάνω απ' όλα με αξιοπρέπεια και νομιμότητα.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους κυρίους. Να κλάψουμε, να γελάσουμε ή να πάρουμε επιτέλους μια βρεγμένη σανίδα;
Τα παραπάνω δεν αποσκοπούν στον διασυρμό των προσώπων του φορέα, ούτε στην δικαστική δίωξη των καταχραστών, αλλά στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την εκφυλιστική πορεία που έχει πάρει ο φορέας τα τελευταία χρόνια εν αγνοία τους. Γι’ αυτό και δεν κατανομάζονται οι υπεύθυνοι και δεν καταγγέλλονται επώνυμα, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση (εκτός από τον «Διευθυντή», για τον οποίο εκκρεμεί καταγγελία).
Εάν ο «Ψευτοδιευθυντής» και οι τακτικές του είναι προϊόντα φαντασίας, τότε ουδείς έχει λόγο να θίγεται.
Αν όμως είναι αλήθεια, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τερματίσουν αυτή τη νοσηρή κατάσταση και να απομακρυνθούν άμεσα.
Ας κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Γουναράς
ogunaras@yahoo.com


* * *

Σημείωση της ΟΔΟΥ:
Από το κείμενο της επιστολής έχουν απαλειφθεί φράσεις που κρίνονται αντικειμενικά ως προσβλητικές. Επίσης αφαιρέθηκαν περιγραφές που «σκιαγραφούν» τον φορέα της γούνας που αφορά η σοβαρή αυτή καταγγελία του ανώνυμου «γουναρά». Αν ο επιστολογράφος επιθυμεί τον έλεγχο καταχρηστικών ή και παράνομων συμπεριφορών, θα πρέπει να απευθυνθεί αρμοδίως. Αν πάλι σκοπός του ήταν να ενημερωθούν συνάδελφοί του, αλλά και η τοπική κοινωνία, ή να προειδοποιηθούν όσοι εμπλέκονται, τότε είναι προτιμότερο να μην εκτίθενται σε κινδύνους όσοι τον διευκολύνουν να εκφράσει τις αιτιάσεις του και να αποκαλύψει τα κακώς, κάκιστα κείμενα που ιστορεί.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/1/13

    Όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο Γουναράς.
    Και έχει δίκαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ