24.1.13

Περί συλλαλητηρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Με κοινή απόφαση των τριών δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έκτακτων αναγκών που έχουν διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης καθιστώντας  απαγορευτική την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών μας.
Για το λόγο αυτό καλούμε στο πανκαστοριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όλους τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και όλους τους δημότες των δήμων μας, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωσή μας και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην ακριτική περιοχή μας.

Οι δήμαρχοι Καστοριάς, Ά.Ορεστικού και Νεστορίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Π.Ε.

Με κοινή απόφαση των τριών δημάρχων, σύμφωνα με τον Ν.3852/20 10, άρθρο 94 επικαλούμενοι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.
Συμμεριζόμαστε τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση, όμως τα Π.Δ. 104/1979: «Περί σχολικού και διδακτικού έτους… των σχολείων μέσης Εκπαίδευσης.», Π.Δ. 200/1998 και 201/1998: «Οργάνωση και λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.», ορίζουν ρητώς περί της λειτουργίας των σχολείων και παρακαλούνται οι κ.κ. δ/ντές – δ/ντριες, και οι εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης Π.Ε. Καστοριάς να ευρίσκονται στη θέση εργασίας τους.

Ο διευθυντής και η διευθύντρια της Δ.Π.Ε. Καστοριάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1) κ. Δακή Γεώργιο, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας
2) κα. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς
3) κ. Διαμαντόπουλο Ευάγγελο, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
4) κ. Σαββόπουλο Δημήτριο, Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς
5) κ. Χαρούμενο Πασχάλη, Θεματικό, Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας
6) κ. Χατζησυμεωνίδη Εμμανουήλ, Δήμαρχο Καστοριάς
7) κ. Κεπαπτσόγλου Παναγιώτη, Δήμαρχο Ορεστίδος
8) κ. Γκοσλιόπουλο Χρήστο, Δήμαρχο Νεστορίου

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 4 Οκτωβρίου και την επίδοση 14.003 υπογραφών καστοριανών πολιτών που αντιτίθενται στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, διαπιστώνουμε πως το δίκαιο αίτημά μας δεν έχει ανταπόκριση και πως οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να περάσουν ένα μέτρο που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση των κατοίκων του ακριτικού νομού μας και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε εδώ, ζητάμε από τους κυβερνώντες να σταματήσουν αυτή την καταστροφική και ανήθικη πολιτική.
Η Κίνηση Πολιτών Ν. Καστοριάς δηλώνει πως θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας τη διάθεση φθηνού πετρελαίου.
Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τους βουλευτές της Π.Ε. Καστοριάς, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς, τους κ. Δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς και όλους τους φορείς του τόπου, να συνδράμουν με την συμμετοχή τους και τις αποφάσεις τους σε αυτό τον αγώνα. 

Η Συντονιστική Επιτροπή 
της Κίνησης Πολιτών Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 662

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ