1.6.13

MET Encores



Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Metropolitan Opera μέσω του προγράμματος «HD MET Encores», αναμεταδίδει δημοφιλείς παραστάσεις σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση. Έτσι με την Carmen του Georges Bizet ολοκληρώνεται απόψε για την Καστοριά η σύντομη περίοδος των αναμεταδόσεων της Metropolitan Opera Νέας Υόρκης, που εξασφάλισε για την Καστοριά η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου “Ορεστειάς”.

“Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό. Το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι από οποιαδήποτε άποψη”, δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet.

Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elīna Garanča στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ. Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2010, και θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στις 21:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς. Διευθυντής ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin.




Σκηνοθεσία: Richard Eyre.
Πρωταγωνιστούν: Barbara Frittoli, Elina Garanča, Roberto Alagna, Mariusz Kwiecien.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο γραφείο πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 2467028999. Τιμές εισιτηρίων: 15,00€ κανονικό (10,00€ με το κουπόνι προσφοράς της ΟΔΟΥ του σημερινού φύλλου, και του ΒΗΜΑΤΟΣ της π. Κυριακής), το μαθητικό, φοιτητικό και ανέργων 10,00€.

Απόψε, Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, στις 21:00 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Καστοριάς.





Σχετικές αναρτήσεις:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/6/13

    "Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό..." δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet.

    Τελικά... ό,τι θέλει βλέπει καθένας σε κάθε έργο... Ακόμη και αν το έχει σκηνοθετήσει!
    Δεν είναι σίγουρο όμως ότι κάνουν όλοι την ίδια ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ