27.8.13

ΟΔΟΣ: Απολογητικά υπομνήματα


Συνεχίζεται με την ανάκριση των δέκα (10) πολιτικών παραγόντων του Δήμου Καστοριάς (τέως και νυν) και του (συνταξιούχου πλέον) υπηρεσιακού στελέχους, που κλήθηκαν σε απολογία με βάση κατηγορητήρια για διάπραξη σοβαρού, σε βαθμό κακουργήματος, ποινικού αδικήματος (υπόθεση κληροδοτήματος Παπαλαζάρου). Και συγκεκριμένα για απιστία στην υπηρεσία στην πιο επιβαρυντική της διάσταση.
Όπως έγινε γνωστό, οι κληθέντες, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους παρουσιάστηκαν στην ανακρίτρια Καστοριάς και υπέβαλαν χωριστά απολογητικά υπομνήματα.
Το γεγονός ότι μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι σε κανένα, από παράγοντες της υπόθεσης εκτιμάται ότι αποτελεί ένδειξη για την εξέλιξη της υπόθεσης. Χωρίς να προδικάζεται βεβαίως τίποτε.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΔΟΣ σε κύρια άρθρα της («Πληροφόρηση» φ.687/11.4.13,  «Ο θερμός Απρίλιος» 688/18.4.13 και «Απ’ ευθείας από τον άμβωνα της αθωότητας και της αγνότητας» 689/25.4.13) είχε με σαφήνεια ασκήσει κριτική στον επιδερμικό και προπαντός υπερβολικό τρόπο με τον οποίο εκτέθηκε στην δημοσιότητα η είδηση για την ανάκριση και σχολιάστηκαν τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν από μερίδα πολιτικών της περιοχής, αλλά και παραγόντων των ΜΜΕ που βιάστηκαν να οδηγηθούν σε υπαινιγμούς ενοχής και καταδίκης όλων ή όχι των κατηγορούμενων. Χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ακριβές περιεχόμενο της υπόθεσης, αλλά ούτε και τα νομικά στοιχεία της.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, αναμένεται ο φάκελος της υπόθεσης με την εισαγγελική πρόταση να διαβιβασθούν στο Εφετείο, που λόγω του είδους του αδικήματος είναι αρμόδιο να αποφανθεί αν τελικά παραπεμφθούν ή όχι, όλοι ή όχι απ’ αυτούς που ενεπλάκησαν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Μαΐου 2013, αρ. φύλλου 692


Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ