8.9.13

Δηλώσεις ΣυΡιζΑ - Αντωνίου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς

Δήλωση 
20.5.2013

Η Ν.Ε. Σύριζα – Ε.Κ.Μ Καστοριάς δηλώνει για το θέμα του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (όπως και την ενημερωτική παρέμβαση του αναπληρωτή καθηγητή Αρχιτεκτονικής Πάνου Τσολάκη, την Κυριακή 19/5/2013 στο Esperos Palace) ότι :

Στηρίζει τις προσπάθειες, πολιτών της Καστοριάς, καθώς και συλλογικών - πολιτιστικών φορέων, για τη διατήρηση του επίμαχου κτηρίου για ιστορικούς, αρχιτεκτονικούς και πολιτισμικούς λόγους.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του Κ.Α.Σ. να μην κηρυχτεί διατηρητέο το κτήριο, (ενδεχομένως να) οφείλεται σε ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε το Συμβούλιο από ανώτερους και ανώτατους πολιτικούς παράγοντες της πόλης μας και των Αθηνών.
Μάλιστα, τοπικοί πολιτικοί παράγοντες εν χορώ και χωρίς αιδώ, δήλωναν την επομένη μέρα της μη κήρυξής του ως διατηρητέου στα τοπικά ΜΜΕ, ως επιτυχία κατ' αποκλειστικότητα των δικών τους ενεργειών, σε (παρα) πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων (δηλώσεις Μ. Αντωνίου από Ν.Δ. και Αναστασίου από ΠΑΣΟΚ).
Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου, κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
Καταδικάζουμε λοιπόν τις πιέσεις αυτές σε ένα επιστημονικό όργανο που πρέπει, κατά τεκμήριο, να δρα και να αποφασίζει με τα επιστημονικά του και μόνο κριτήρια.
Θεωρούμε ότι η πόλη της Καστοριάς δεν αντέχει να χάσει ένα ακόμη ιστορικό κτήριο μετά το 1ο Γυμνάσιο, το Παρθεναγωγείο, το Αλληλοδιδακτήριο, την Εβραϊκή Συναγωγή και τα οθωμανικά τζαμιά, κτήρια που έχουν κατεδαφιστεί και έχουν αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης μας.
Προφανώς, βέβαια, θεωρούμε απαραίτητη την κατασκευή ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου, πολλές λύσεις και προτάσεις επ’ αυτού, τέθηκαν ήδη στην δημόσια συζήτηση, αλλά χωρίς «να θυσιαστεί» το υπάρχον κτήριο στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

Κ.Α.Σ. = Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο


* * * 

Η απάντηση της Μαρίας Αντωνίου
29.5. 2013

Εμφανίστηκε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, και σχολιάζει την απόφαση του Κ.Α.Σ(;), σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη.
Προφανώς αναφέρονται στην απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ), που αφορά την κατεδάφιση του κτηρίου στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη, με σκοπό την κατασκευή ενός νέου κτηρίου, για τις ανάγκες της Αστυνομίας στην Καστοριά.
Και στη λογική του όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο εύκολα θα γίνει πιστευτό, θεωρούν ότι η απόφαση του Κ.Σ.Ν.Μ, (ενδεχομένως να) οφείλεται σε πολιτικές πιέσεις, τις οποίες έρχονται να καταδικάσουν.
Οι άνθρωποι είναι απίθανοι.
(Ενδεχομένως να) τους πειράζει που το νέο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Αστυνομίας.
(Ενδεχομένως να) ενδιαφέρονται να καλύπτουν οι ίδιοι τα ενοίκια για το υπάρχον κτήριο, ως γνήσια τέκνα του «λεφτά υπάρχουν».
(Ενδεχομένως να) καλοπιάνουν τους όποιους αντιδρούν, γιατί νομίζουν ότι έτσι αλιεύουν ψήφους.
Πάντως σίγουρα, στην γκαιμπελική προπαγάνδα τα καταφέρνουν καλά. Αλλά έτσι ήταν πάντα τα άκρα.

Υ.Γ Έχουν ένα θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ με τα ονόματα. Το ίδιο έκανε και ο κ. Τσίπρας που μπέρδεψε τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Μαΐου 2013, αρ. φύλλου 694


Επιλογή σχετικών κειμένων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ