9.7.14

Επαγγελματική κατάρτιση στην Ισπανία ομάδας μαθητών των ΕΠΑ.Λ Καστοριάς & Άργους ΟρεστικούΔώδεκα μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Τάξης του Τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ Καστοριάς & Άργους Ορεστικού, με δύο (2) συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Εφοπούλου Αναστασία & Μπούσιου Δήμητρα, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία, για πρώτη φορά στο νομό Πρόγραμμα Κινητικότητας Leonardo Da Vinci (IVT), στη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη της Ισπανίας από 8 έως και 23 Μαρτίου 2014.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην υποστήριξη της κινητικότητας ατόμων, όπως οι μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία σε μια ξένη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές/μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οκτώ (8) επιχειρήσεις και δύο (2) επαγγελματικά σχολεία και να καταρτιστούν στις: «Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαδικτύου» (Modern Internet Technologies).
Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν μέσα σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβάλλον, να επισκεφτούν μουσεία, αξιοθέατα, να αποκτήσουν γλωσσικές δεξιότητες στα Αγγλικά και στα Ισπανικά.
Το σύνολο των εξόδων (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, πολιτισμικά, γλωσσική προετοιμασία) καλύφθηκαν 100% από το πρόγραμμα.
Επέστρεψαν όλοι με επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής!!!
Το Εργαστηριακό Κέντρο Καστοριάς είναι αυτόνομη σχολική μονάδα στα εργαστήρια της οποίας εξασκούνται οι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ του νομού.
Είναι ο φορέας ο οποίος αιτήθηκε την ευρωπαϊκή υποτροφία για το εν λόγω πρόγραμμα και υπέβαλε αιτήσεις υποτροφιών για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και για τις δύο επόμενες σχολικές χρονιές, σε Λισσαβόνα, Ρώμη και Σικελία.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Απριλίου 2014, αρ. φύλλου 734.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ