12.8.14

Λόγος & αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Σε περασμένο φύλλο της ΟΔΟΥ, διαβάσαμε διακήρυξη χρηματικό ποσού 103.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για απομάκρυνση και ταφή των αμιαντοπλακών που αποτελούν την σκεπή του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς και την κατασκευή καινούριας σκεπής με κεραμίδια. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω η σκεπή δεν είναι μεγαλύτερη από 300 τ.μ.
Στην οικοδομή που μένω τον περασμένο χρόνο κατασκευάσαμε καινούρια σύγχρονη κεραμοσκεπή 400 τ.μ., η οποία κόστισε 15.500 ευρώ. Και το ερώτημα μου είναι γιατί τόσα πολλά χρήματα; Θα ’θελα μια απάντηση από κάποια αρχή της Περιφέρειας, του Δήμου Καστοριάς ή της Ι. Μητρόπολης.
ΥΓ1. Ειδικός επιστήμων ο κ. Κοβάτσης προσφέρεται για την απομάκρυνση και ταφή του αμιάντου δωρεάν και το διαβάσαμε στην ΟΔΟ τεύχος 735.
ΥΓ2. Τα χρήματα που ζητά ο δήμος από την πολιτεία για διάφορα έργα, απαιτείται μελέτη, η πολιτεία αρκείται σε αυτήν την μελέτη μόνο; Φαίνεται ο τρόπος που προσφέρεται;
ΥΓ3. Δεν είναι μόνο η σκεπή του Αγίου Γεωργίου, υπάρχουν και άλλες, από τις οποίες επισημαίνω μερικές: α) πνευματικό κέντρο, β) οικοδομή Παπατέρπου δίπλα στα δικαστήρια και γ) οικοδομή αφοί Ρόντση κοντά στην Ομόνοια. 
Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, ας τις βρουν οι αρμόδιοι και ας φροντίσουν για την απομάκρυνση του αμιάντου, αυτό το επικίνδυνο υλικό για την υγείας μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ν.Χ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 739.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ