29.6.16

Νέοι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Τους νέους αντιπεριφερειάρχες που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης για το επόμενο διάστημα, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.
Ο Θ. Καρυπίδης έκανε λόγο για “κορυφαία συμφωνία στη λογική των ίσων ευκαιριών” που χαρακτηρίζει τις επιλογές που έγιναν και θα γίνουν, ενώ ευχαρίστησε έναν-έναν τους απερχόμενους για το έργο που προσέφεραν ο καθένας στον τομέα του.
Στις θέσεις τους παραμένουν ως αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, και Κοινωνικής Συνοχής ο Σταύρος Γιαννακίδης και ως αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, και Μεταφορών η Ελισσάβετ Παναγιωτίδου. Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Καρυπίδου στη θέση του Φώτη Κεχαγιά.

2. Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού Αθλητισμού Θεόφιλος Ζυμπίδης στη θέση του Παύλου Τσότσου.

3. Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος στη θέση της Αμαλίας Κούσκουρα.

4. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου στη θέση του Κώστα Καναβού.

Επιπλέον, νέους ρόλους αναλαμβάνουν οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες. Συγκεκριμένα, η Αμαλία Κούσκουρα θα συνεχίσει το έργο της ως εντεταλμένη σύμβουλος στα διακρατικά προγράμματα, ο Κώστας Καναβός ως εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα της αγροδιατροφής, ενώ ο Παύλος Τσότσος αναλαμβάνει πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος. Σε δράσεις αθλητικού τουρισμού θα αξιοποιηθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος ο Σταύρος Καμπουρίδης. Οι υπόλοιποι εντεταλμένοι σύμβουλοι συνεχίζουν κανονικά το έργο τους.
“Οι επιλογές αυτές γίνονται στη βάση του ότι όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων και θέλουμε να κάνουμε τη Δυτική Μακεδονία πρώτη μεταξύ πρώτων” κατέληξε ο περιφερειάρχης.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 828* * *


Την επικύρωση της λειτουργίας 

της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα 
ανακοίνωσε πανηγυρικά ο περιφερειάρχης Δυτικής 
Θ. Καρυπίδης στο περιφερειακό συμβούλιο

Την επικύρωση της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, σε συνέχεια της ένταξής της στο μηχανογραφικό δελτίο, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 15ης Μαρτίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια σχετικά με τη λειτουργία της σχολής.

«Κλείνει σήμερα με την υπογραφή της εισηγητικής έκθεσης που υπέβαλε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Τόσκα, ένας κύκλος μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε με το που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εκπαιδευτική δομή στα Βίλια Αττικής.

Ο σχεδιασμός για την εξασφάλιση της λειτουργίας της νέας αυτής ακαδημαϊκής δομής για την περιοχή εκπονείται εδώ και πολλούς μήνες αθόρυβα από ομάδες εργασίας και αλλεπάλληλες συναντήσεις, με την ευθύνη του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και το συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Κάτανα. Η λειτουργία της σχολής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον ευρύτερο προγραμματισμό της μεταλιγνιτικής περιόδου, ενώ ακολουθεί η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Η σχολή θα λειτουργήσει με 93 εισακτέους και 40 εκπαιδευτές στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας και το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε πανηγυρικό τόνο έλαβε την απόφαση να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση, καθώς και να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες εργασίες στο κτίριο που θα φιλοξενήσει τη σχολή.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 827

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ