25.6.16

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Καστοριάς

ΔΕΡΑΣΕΝ ένα σκάνδαλο με προεκτάσεις


Εμφανίστηκε ξαφνικά ο πρώην βουλευτής και υπουργός του νομού Καστοριάς κ. Φ. Πελτσάλνικος και σε συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας ζήτησε να λειτουργήσει η ΔΕΡΑΣΕΝ σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και δημοσίων σχέσεων.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έδειξε ξαφνικά ενδιαφέρον για την επιχείρηση του Νεστορίου.

Έκπληξη γιατί η συγκεκριμένη εταιρία ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ ιδρύθηκε το 1995 με έδρα το Νεστόριο, με σκοπό να ράβει ρούχα για τον ελληνικό στρατό.

Μετά από 21 χρόνια η ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ αφού επιχορηγήθηκε από το ελληνικό κράτος με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού πήρε δάνειο από την εμπορική τράπεζα 73.367 ευρώ με επιτόκιο 20,70% για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και την εκπαίδευση του «προσωπικού» πέρασε από την «αδιαφορία στην διεκδίκηση»!

Μόνο που η «επένδυση» δεν λειτούργησε ποτέ και «προσωπικό» , παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, «θα σε προσλάβουμε στην ΔΕΡΑΣΕΝ» προς άγρα ψήφων, δεν υπήρξε ποτέ!!

Σήμερα μετά από 21 χρόνια ήταν τόσο πετυχημένες και αποτελεσματικές οι «παρεμβάσεις» των τότε βουλευτών αλλά και τοπικών αρχόντων, η ΔΕΡΑΣΕΝ δεν έραψε ούτε ένα παντελόνι και δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη από τις 70 θέσεις εργασίας που υποτίθεται θα έκανε.

Προσέλαβε όμως με κομματικά κριτήρια Διευθύνοντα σύμβουλο που πληρωνόταν αδρά και διόρισε τους κομματικούς φίλους στο Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρία, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Απλά πλήρωνε το κορόιδο ο έλληνας φορολογούμενος.

Σήμερα η ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ μετά τις «πετυχημένες παρεμβάσεις» όλων των υπεύθυνων ανεύθυνων, αφήνει, προίκα, ένα χρέος της τάξης των 345.000 ευρώ στους φορολογούμενους του Δήμου Νεστορίου.

Να γιατί μας προκαλεί έκπληξη το σημερινό ενδιαφέρον των πρώην παραγόντων της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Τότε που έκοβαν και έραβαν στο πολιτικό σκηνικό, η ΔΕΡΑΣΕΝ, αντίστοιχα δεν έραψε ούτε μία μπλούζα!

Ας απαντήσουν γιατί δεν έκαναν τίποτα για 21 χρόνια και ξαφνικά «θυμήθηκαν» την εταιρία, που οι ίδιοι έστησαν, που ίδιοι χρηματοδότησαν αλλά δεν λειτούργησε ποτέ και μας φόρτωσαν και χρέη!

Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «ο δολοφόνος γυρνά πάντα στο τόπο του εγκλήματος»

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 825

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/6/16

    Μια στολη τς στρατού ράβεται στην Κίνα με -ΜΟΛΙΣ!- 1.98 Ευρώ.
    Μας τό 'πε τις προάλλες ο στρατάρχης Καμένος.

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ