3.10.16

Υπέρτατος ύμνος στον έρωτα





Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:00, απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θα μεταδοθεί στο ΤΕΙ Καστοριάς ο Τριστάνος και Ιζόλδη του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σηματοδοτώντας την έναρξη του φετινού προγράμματος “The Met:Live in HD”.
Μαέστρος στην νέα παραγωγή  είναι ο φημισμένος  διευθυντής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Sir Simon Rattle και ερμηνεύουν οι: Nina Stemme ως Ιζόλδη (Isolde) - ερμήνευε την Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους, σε σκηνοθεσία Patrice Chéreau στις 7 Μαΐου στο ΤΕΙ Καστοριάς, ο Stuart Skelton ως Τριστάνος (Tristan), η Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκαίνε (Brangäne), ο Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (Kurwenal) και ο René Pape ως βασιλιάς Μάρκος (Marke) -ερμήνευσε τον Μπάνκο στον Μάκβεθ του Τ. Βέρντι στο ΤΕΙ Καστοριάς  στις 11 Οκτωβρίου 2014. Η σκηνοθεσία είναι του ανατρεπτικού Mariusz Treliński, που γνώρισε το καστοριανό κοινό με την διπλή παράσταση της Γιολάντα του  Τσαϊκόφσκι  και Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα του Μπάρτοκ  στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 14 Φεβρουαρίου 2016.

Η Nina Stemme (Isolde) και ο Stuart Skelton (Tristan).

Ακολουθεί ο Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στις 12 Νοεμβρίου, υπό την διεύθυνση του Fabio Luisi, με τους Simon Keenlyside, Rolando Villazón  σε σκηνοθεσία, τον βραβευμένο με Tony Award, Michael Grandage, Hibla Gerzmava, Malin Byström κ.ά.

* * * 

Για εκείνον που με μάτια ερωτευμένου
τη νύχτα του θανάτου έχει αντικρίσει,
για κείνον που απ’ αυτήν την ίδια
τα πιο βαθιά της μυστικά έχει γνωρίσει,
τα ψέματα της μέρας,
η δόξα κι οι τιμές,
η εξουσία και το κέρδος,
σκορπούν εμπρός του
σαν μάταιη, εξαίσια
τρεμουλιαστή ηλιόσκονη!

     Τριστάνος, β’ πράξη.
* * *

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 853


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ