8.11.16

Στην Αγία Πετρούπουλη

Δελτίο τύπου Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο της γενικότερης αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζει, στοχεύει σε μία κοινή στρατηγική πορεία σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης που συμβάλλει στην τουριστική προβολή και ανάδειξη των δύο περιοχών ιδιαίτερα προς το εξωτερικό.

Η πολιτική της «Διπλωματίας των Πόλεων» είναι το εργαλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης για μια συνεχή και διαρκή πολιτική εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της οποίας επιλέγονται κάθε χρόνο 6-7 πόλεις του εξωτερικού, όπου, σε συντονισμό με τους τουριστικούς φορείς (τουριστικοί πράκτορες, επιχειρηματίες) αλλά και τους φορείς εξωστρέφειας της πόλης (Εκπαιδευτικά ιδρύματα) και τους συνεργαζόμενους δήμους, παρουσιάζεται η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι συμμετέχουσες πόλεις ως προς τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Το Δήμο Καστοριάς στην Αγία Πετρούπολη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πετρόπουλος Δημήτρης. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Σ.Πέγκα και τα στελέχη του τμήματος Τουρισμού του δήμου, καθώς και με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες κι εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών του τουριστικού τομέα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην Αγία Πετρούπολη το διάστημα 25-28.5.2016, παρουσιάστηκαν η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά και η Νάουσα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, ξενοδόχων και tour operators, με πανεπιστήμια, τον αντίστοιχο σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, εκκλησιαστικές αρχές, τον κυβερνήτη, αξιωματούχους της διοίκησης της Αγ. Πετρούπολης, τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγ. Πετρούπολης κ. E. Grigoriev και τον πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ.Π.Μπεγλίτη. Για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς, ο δήμος Καστοριάς παρουσίασε τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και ανέδειξε τη βιομηχανία γούνας της περιοχής, με την προβολή αντίστοιχου σποτ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ