10.5.17

ΟΔΟΣ: Τετριμμένα

«Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε»
Μένιος Κουτσόγιωργας (1980)


ΞΕΝΙΣΕ πολλούς στην Καστοριά, εκλογική της περιφέρεια, η βουλευτής Καστοριάς με τον ΣυΡιζΑ για ορισμένες από τις δηλώσεις της σε προβεβλημένη εκπομπή του Σκάϊ κατά το πρωϊνό της 19 Νοεμβρίου 2016.

ΠΙΟ συγκεκριμένα, αυτό που κυριάρχησε από τις απαντήσεις και δηλώσεις της, είναι η επιμονή της στην άποψη "Υπάρχουν ευθύνες σε αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα, τον λαό, τα κόμματα τους και σήμερα μας κάνουν μάθημα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για μια ακόμη φορά. Εννοώντας προφανώς τα (παλιά) έργα και ημέρες αλλοτινών κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ-του παρελθόντος (μας) και της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή.

ΒΕΒΑΙΑ η άποψη αυτή, δεν είναι πρωτόγνωρη και υποστηρίζεται με σθένος όχι μόνο από απλούς βουλευτές, αλλά και από κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ καθώς και από μεμονωμένους δημοσιογράφους-παρουσιαστές που σπεύδουν συχνά να βγάλουν από την δύσκολη θέση στελέχη και εκπροσώπους των κυβερνητικών κομμάτων, που εύκολα οχυρώνονται από υπεραπλουστεύσεις του είδους.

ΩΣΤΟΣΟ στην Καστοριά, στην αρχή του βαρύτατου χειμώνα, της βαθειάς κρίσης και ανεργίας σε εκλογική περιοχή που ο ΣυριζΑ εξέλεξε την βουλευτή του, με εντελώς διαφορετική ατζέντα, αυτά που είπε η βουλευτής του, δεν απαντούν σε υπαρκτές αγωνίες.

Ο ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και η επιμέτρηση της πολιτικής ή και κάθε άλλης ευθύνης, είναι καθήκον και έργο του ιστορικού του μέλλοντος και ίσως των αρμόδιων διωκτικών αρχών (Εισαγγελιών και της Βουλής), ώστε οι πολίτες της Καστοριάς που έχουν συχνά την ικανοποίηση να παρακολουθούν την ανέλιξη της τοπικής βουλευτή σε συχνή τηλεοπτική παρουσία, περιμένουν να ακούσουν άλλα. Και όχι τα ίδια τα τετριμμένα και τα αυτονόητα.

ΠΟΣΟ μάλλον που σε αυτούς «που χρεοκόπησαν την χώρα, τον λαό, τα κόμματα τους» υπάρχουν πολλοί, πλείστοι ίσως που σήμερα μετακόμισαν από το ΠαΣοΚ στον ΣυΡιζΑ και κατέχουν αιρετές και κυβερνητικές θέσεις, μηδέ της ίδιας εξαιρουμένης που ήταν υποψήφια με το ΠαΣοΚ.

ΕΝΩ αυτοί που εκθείαζαν και εκθειάζουν τον λαϊκό Κ. Καραμανλή, μηδέ του συγκυβερνήτη και προέδρου των ΑνΕλ κ. Πάνου Καμμένου εξαιρουμένου, έτυχε να είναι κομματικά στελέχη (βουλευτές) αλλά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί) των κυβερνήσεων του Mr «ήλθε η ώρα του Καραμανλή», την οποία πάντως η κυβερνητική βουλευτής παρουσιάζει τώρα ως «ανάθεμα την ώρα».

ΠΟΣΟ μάλλον που σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναρρίχηση στην εξουσία, όλα αυτά αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο φθηνά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Νοεμβρίου 2016, αρ, φύλλου 861

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ