24.5.17

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε διευθυντά,

Σε παρακαλώ να δεχθείτε την παρούσα επιστολή για δημοσίευση. Πρόκειται για απάντηση στο άρθρο του συνεργάτη σας κ. Μανδραβέλη σχετικά με την μη ενημέρωση γονέων. Η εισαγωγή του άρθρου του είναι πολύ σκληρή στους προβληματισμένους γονείς όλης της χώρας σχετικώς με την συνοίκηση των μαθητών Ελλήνων και προσφύγων.
Με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία των γονέων της Φιλιππιάδας, ο κ. Μανδραβέλης έβγαλε από μέσα του λόγια απρεπώς και υποτιμητικά. Ξέχασε φαίνεται πως αυτοί οι σημερινοί 40ηδες και 50ηδες γονείς όταν ήταν μαθητές του επετράπη να κάνουν καταλήξεις σχολείων, πανεπιστημίων κλπ χωρίς να ξέρουν ή να καταλαβαίνουν γιατί γίνεται αυτό. Δεν αντέδρασαν και πολλοί τόσα χρόνια για τις καταλήξει των ιδρυμάτων, ούτε για τις μάντρες που έκτιζα  τα μαστόρια-σπουδαστές σε γραφεία πρυτάνεων. Έτσι οι σημερινοί γονείς γνωρίζουν πώς να κάνουν καταλήξεις χωρίς καταστροφές που άλλοτε διέπρατταν.
Από το 1982 η πατρίδα μας για την αποκατάσταση των ζημιών σε υλικά διδασκαλίας και κτηριακές φθορές πλήρωσε μέχρι σήμερα 15 δις ευρώ και εξακολουθεί να πληρώνει. Αυτές οι καταλήψεις ήταν και είναι οι μοναδικές στον κόσμο.
Ποιος όμως θα προστατέψει τα σημερινά παιδιά παρά οι γονείς. Αυτοί έχουν χρέος και να τα θρέψουν και να τα προστατέψουν από πλευράς υγιεινής. Όντως έχει δίκαιο ο κ. Μανδραβέλης όταν γράφει ότι ο κ. Μουζάλας, ο προσφυγο-πατέρας, μας διαβεβαίωσε πως το 95% των προσφυγόπουλων είναι από πλευράς υγιεινής τακτοποιημένα. Όμως δεν μας λέει με ποιους ζουν και εάν κι αυτοί δεν είναι φορτωμένοι από ιούς. Τόσες αναλήθειες έχουν πει τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία συχνά διαψεύδονται αμέσως από την πραγματικότητα της άθλιας διαβίωσης. Ακόμη και τούτο: πόσες φορές συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον φίλο Ερντογάν για το θέμα αυτό των προσφύγων. Αν θυμάται ο κ. Μανδραβέλης καλό είναι να το αναφέρει. Διότι οι πρόσφατες απειλές του Ερντογάν, τόσο έντονες και διεκδικητικές, πέρασαν πολύ απαλά με την απάντησή μας. Το θέμα χειμάζεται… τι να πούμε άλλο;
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς συνεχάρη τον φίλο τούρκο πρωθυπουργό που κατέπνιξε το κίνημα και ξεκαθάρισε το μισό δημόσιο προσωπικό. Πώς το βλέπετε; Μπορούν να γίνουν πιστευτά τα ευχολόγια των επισήμων;
Οι σημερινοί γονείς επειδή γνωρίζον από καταλήξεις και τις ζημιές που προξένησαν, σήμερα δεν προξενούν, δεν λεηλατούν τα κτήρια. Εκείνο που ζητούν είναι η ασφάλεια των παιδιών τους. Και θα πρέπει να τους υποστηρίξουμε.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος Πρώϊος 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Νοεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 860

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ