14.7.17

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού




Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην Δυτική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα παραπάνω φαινόμενα θα συνεχιστούν την Κυριακή 16-7-2017 και τη Δευτέρα 17-7-2017.
Η δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων

• Ελέγχουμε τα φρεάτια έξω από το σπίτι μας και βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι φραγμένα.

• Ελέγχουμε τις υδρορροές του σπιτιού μας αν λειτουργούν κανονικά.

• Φροντίζουμε ώστε να γίνει καθαρισμός, απόφραξη και συντήρηση των φρεατίων στα οποία καταλήγουν τα νερά της βροχής και ανήκουν στην ιδιοκτησία μας.

• Φροντίζουμε να υπάρχει σχάρα απορρόφησης των οβριών υδάτων για να μην πλημμυρήσουν αυλές και υπόγειοι χώροι.

• Προσοχή σε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας ώστε να μην συμπέσουν στην αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ