30.7.17

Εν συντομία



  • Την διάθεση πίστωσης ποσού 1.000.000,00 €, για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καστοριάς, αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. (έδρα)/Π.Δ.Μ., έτους 2017», αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και η βελτίωση των τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου εντός της Π.Ε. Καστοριάς. Το είδος των εργασιών έχει προσδιορισθεί, κατόπιν ιεράρχησης των αναγκών, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τις τακτικές και συνεχείς επιθεωρήσεις του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας καθώς και από έγγραφα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς.
  • Εξιχνιάστηκε στις 27-07-2017 από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, κλοπή που διαπράχθηκε σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 52 και 64 χρόνων. Συγκεκριμένα, στις 25-07-2017 48χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι την 19-07-2017 ανωτέρω ημεδαπές αφού εισήλθαν στην οικία του σε περιοχή της Καστοριάς κατάφεραν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας 2.550,00 € και το χρηματικό πόσο των 85,00 €. Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες οι προαναφερόμενες ημεδαπές. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
  • Συνελήφθη την Παρασκευή (28-07-2017) το βράδυ στην Καστοριά, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 22χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
  • Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Η θρησκευτική τέχνη ως πηγή πληροφοριών για την ιστορία της Κλεισούρας Καστοριάς και άλλων ορεινών κοινοτήτων - Αρχιτεκτονική, ζωγραφική, συντήρηση και προβολή των μνημείων", θα πραγματοποιηθεί στην Κλεισούρα,  το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:30 στην κοινοτική αίθουσα Χρήστου Τσιούλη.
  • Από το τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Καστοριάς γνωστοποιείται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκδώσει απόφαση παράτασης της περιόδου υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και των φακέλων υποψηφιότητας για την δράση 4.2.1 του υπομέτρου 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020 από τη 18η Αυγούστου μέχρι και την 2α Οκτωβρίου 2017. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην «1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 –2020» Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του παραρτήματος Ι της συνθήκης για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν).
  • Οι πωλήσεις της δημοπρασίας Σεπτεμβρίου της Saga Furs θα ξεκινήσουν στις 16 και θα ολοκληρωθούν στις 20 του μηνός. Η επιθεώρηση θα ξεκινήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ