22.7.17

Μουσικό γυμνάσιο Καστοριάς

Η ίδρυση μουσικού γυμνασίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και μη εκπαιδευτικών φορέων του τόπου καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Η απόφαση ίδρυσης του μουσικού γυμνασίου Καστοριάς αποτελεί έκφραση της βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανταποκριθεί στο αίτημα για ενίσχυση και εμπλουτισμό της παρεχόμενης δημόσιας β/βάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο, με αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία.

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα των εισαγωγικών εξετάσεων στη μουσική για τα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν στο νεοϊδρυθέν μουσικό γυμνάσιο Καστοριάς, η δ/νση β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καλεί τους γονείς που τα παιδιά τους πήραν το απολυτήριο δημοτικού σχολείου φέτος (σχ. έτος 2016-2017) και επιθυμούν να φοιτήσουν στο μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς, να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στα τηλέφωνα 2467055231, 2467 055216, 2467055217, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως και Παρασκευή 28-7-2017 και να δηλώσουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην διαδικασία των υποχρεωτικών εισαγωγικών εξετάσεων στη μουσική, για την εγγραφή τους στην α΄ τάξη του μουσικού γυμνασίου.

  • Το μουσικό γυμνάσιο είναι ισότιμο με το γενικό γυμνάσιο.
  • Η φοίτηση είναι τριετής (α΄, β΄, γ΄ τάξεις).
  • Η εγγραφή στην α΄ τάξη γίνεται μετά από επιτυχή συμμετοχή των μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις στην μουσική, οι οποίες γίνονται ενιαία και την ίδια χρονική περίοδο για όλα τα μουσικά Σχολεία της χώρας.
  • Ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα σπουδών μαθημάτων γενικής παιδείας με το αντίστοιχο γενικό γυμνάσιο και, επιπλέον, προσφέρει μαθήματα μουσικής παιδείας στους μαθητές του,
  • με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μία αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία και τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ