26.7.17

Tο τραίνο



Δρομολογήθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης για την σύνδεση του τραίνου με το αεροδρόμιο του νομού Καστοριάς -αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου το πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου: «Η σιδηροδρομική γραμμή Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη-Φλώρινα (με κάθετους άξονες για Ανατολική Ευρώπη και Αθήνα) θα έχει τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του νομού Καστοριάς “Αριστοτέλης” και θα συνδεθεί με Πόγραδετς (που υπάρχει ήδη ευρωπαϊκή γραμμή) για σύνδεση με Δυτική Ευρώπη». Η βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου μετά την σημερινή εξέλιξη δήλωσε: “Επιτρέψτε μου σήμερα, να αισθάνομαι δικαιωμένη και περήφανη, το τραίνο στο νομό Καστοριάς και η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο αεροδρόμιο, δρομολογήθηκε”».


Το δε δελτίο τύπου της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει τα εξής:

«Η προσπάθεια για εξωστρέφεια που ξεκίνησε στην ΕΡΓΟΣΕ το καλοκαίρι του 2015 άρχισε να αποδίδει καρπούς. Η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει τρία συμβόλαια για έργα που αφορούν επενδύσεις τρίτων χωρών, ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης και ευρωπαϊκά διασυνοριακά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ:
• Επελέγη να αναλάβει τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού σε έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Μαυροβούνιο (σιδηροδρομικός σταθμός Podgorica).
• Συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες και Οργανισμούς που κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1.700.000 € από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Shift2Rail Horizon 2020 με στόχο να αναπτύξουν μεθοδολογίες παραγωγής ενέργειας επί του οχήματος για λειτουργία συσκευών σηματοδότησης και επικοινωνίας.
• Συμμετέχει ως leading company στο έργο που επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το Interreg Ipa II Cross-border Cooperation Program για την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας (στο έργο συμμετέχουν ο ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας). Το έργο περιλαμβάνει την μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πογραδετς, καθώς και την σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο της Καστοριάς. 
Ακόμη, η ΕΡΓΟΣΕ περιμένει αποτελέσματα και από άλλους διεθνείς διαγωνισμούς που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις εξωστρέφειας της εταιρίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς όλοι κατανοούν ότι οι ελληνικές δράσεις σε διεθνές περιβάλλον μπορούν να βοηθήσουν την ανάδειξη και προώθηση όχι μόνο της εταιρίας αλλά και όλου του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ