13.11.17

Επιμνημόσυνη δέηση για τον υποσμηναγό Ε.Γιάνναρη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η τελετή της επιμνημόσυνης δέησης του ανθυποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος έλληνας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 1940 στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Στον ίδιο χώρο, έχει στηθεί ένα παροπλισμένο πολεμικό αεροσκάφος τύπου F104 και κάθε χρόνο γίνεται τελετή με αντιπροσωπεία του γενικού επιτελείου Αεροπορίας.

Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το παράδειγμα πατριωτισμού, αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας του Ευάγγελου Γιάνναρη, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί ώστε να προασπιζόμαστε αρχές και αξίες ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Και εδώ στις αετόμορφες βουνοκορφές της Βασιλειάδας, με αίμα γράφτηκε η προάσπιση της ελευθερίας. Δεν λησμονούμε. Με δύναμη αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε κρίση επιβολή και παραπληροφόρηση με σύμμαχό μας τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».

Σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος ο δήμος Καστοριάς τοποθέτησε αναθηματική πλάκα στην οποία αναγράφεται: «Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί πάτρης. Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες υποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη, αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα, με τόλμη και αυταπάρνηση κατέπεσαν με το αεροπλάνο τους στο ύψωμα προφήτης Ηλίας Βασιλειάδος για την πατρίδα και την λευτεριά. Δήμος Καστοριάς 2017». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ