26.11.17

Συναντήσεις αξιωματούχων

  • Επίσκεψη τούρκου πρόξενου 
Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφτηκε ο τούρκος πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής του στην περιοχή.
Ο κ. Αδαμόπουλος καλωσόρισε τον τούρκο πρόξενο στο γραφείο του και ακολούθησε συζήτηση για τη δυνατότητα διαπολιτισμικής, τουριστικής και εμπορικής συνεργασίας, όσον αφορά την τυποποίηση και εξαγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και την ενδεχόμενη επενδυτική κίνηση τούρκων επιχειρηματιών στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Οκάν εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα οθωμανικά μνημεία που διασώζονται στην Καστοριά.

  • Συνάντηση με τον υποπρόξενο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 
Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς επισκέφτηκε και ο υποπρόξενος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Gao Wenqi, ο διευθυντής του τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας & Τύπου Liu Jingdong και ακόλουθοί τους, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπου Καραταγλίδη, ο οποίος και παρέστη στη συνάντηση. Ο κ. Αδαμόπουλος υποδέχτηκε και καλωσόρισε την αποστολή στο γραφείο του τονίζοντας την σημαντικότητα τέτοιων επαφών ως γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και επένδυσης σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, η εξαγωγή προϊόντων κ.α, η σωστή αξιοποίηση των οποίων μπορούν να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Οι προοπτικές συνεργασίας βέβαια αυξάνονται και απαιτούν την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς και την ολοκλήρωση του διαμετακομιστικού κέντρου, τα οποία θα επιτρέπουν και θα υποστηρίζουν ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία ως πύλη εξόδου του εμπορίου από την Ελλάδα προς τις υπόλοιπες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ