1.12.17

Εν συντομία




⬛    Ενημέρωση για την αιθαλομίχλη και τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στο Κωσταράζι όπου επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η αιθαλομίχλη και αναφέρθηκαν τα επιτρεπόμενα είδη καυσίμων βάσει της ισχύουσας
νομοθεσίας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προκαλούμενη ατμοσφαιρική ρύπανση από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και τη χρήση ακατάλληλων υλικών.
Όπως τονίστηκε, τα τελευταία χρόνια η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεταστροφής των πολιτών σε άλλες μορφές καυσίμων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας και του περιβάλλοντος.

⬛    Άσκηση ετοιμότητας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, με σενάριο την αντιμετώπιση χημικών-βιολογικών- ραδιενεργών περιστατικών (ΧΒΡΠ) και συγκεκριμένα την «Περισυλλογή υδραργύρου».

⬛   Στην εκδήλωση της ΝοΔΕ Καστοριάς με θέμα: «Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικός τομέας» με κεντρικούς ομιλητές τον βουλευτή Κορινθίας Χ.Δήμα και τον οικονομολόγο Ι.Ρουκά, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου.

⬛  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Οι δυτικομακεδόνες τουριστικοί επιχειρηματίες είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με hosted buyers και να προωθήσουν την Περιφέρεια ως ένα ταξιδιωτικό προορισμό που προσφέρει πολλαπλές "εμπειρίες". Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης παρουσιάστηκαν από τον δήμο Καστοριάς και παραδοσιακοί χοροί.

⬛  Πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με αρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Καστοριάς και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Ελλήνων, οι οποίοι έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωϊσμού στα πεδία των μαχών.

⬛   Η Εθελοντική Εργασία Καστοριάς καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικών αγαθών που χρειάζονται οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται έως τις 15 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Πληροφορίες τηλ. 2467350200, 2467350201, 2467350216.

⬛   Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ένας 64χρονος και μία 58χρονη, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε οικία, γιατί φέρεται να αφαίρεσαν διάφορα είδη οικιακής χρήσης από οικία 41χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, παραβιάζοντας παράθυρο αυτής και στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σ΄ αυτό.

⬛   Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική της συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα που γεφυρώνουν το χθες με το αύριο» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

⬛   Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ήταν:
-Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς & του Δήμου Καστοριάς με αντικείμενο την συνεργασία των δύο φορέων για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης στο πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου ”.
-Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης έτους 2017 προϋπολογισμού 1.000.000,00 € .

⬛   Στα πλαίσια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, στον τελικό αγώνα δρόμου των 3χλμ. συμμετείχαν οι 19 δρομείς που απάρτιζαν την ομάδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας που προέκυψε από το Run Greece Καστοριάς, μαζί με τους δρομείς των άλλων πόλεων που διοργανώνουν Run Greece.

⬛   Η ομάδα του WWF Ελλάς θα βρίσκεται στην Καστοριά στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ