2.12.17

Εν συντομία




⬛     Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Μαλαματή Αντωνίου, με σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι "Δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων μπροστά από τους ημιβυθιζόμενους κάδους, γιατί παρεμποδίζονται οι εργασίες αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και η σφράγιση αυτών με ταινίες.
Επίσης οι δημότες δεν επιτρέπεται να τοποθετούν χάρτινες συσκευασίες στο εσωτερικό των". Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2467081318.

⬛    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας ο σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο κλειστό γήπεδο Άργους Ορεστικού. Είσοδος 5 ευρώ.

⬛    Στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο 2017» που βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Το έργο προϋπολογισμού 210.000 €  περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης και στην επαρχιακή οδό προς Κεφαλάρι, επαρχιακή οδό από Μεσοποταμία προς Αγία Κυριακή και Ιεροπηγή και επαρχιακή οδό προς Πεντάβρυσο.

⬛    Κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακαδονίας, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
-Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου: «Καθαρισμός καλαμιών στην παραλίμνια περιοχή της Πολυκάρπης» Π.Ε.Καστοριάς.
-Έγκριση του πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης του έργου: «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της ΠΕ Κοζάνης, έτους 2017» προϋπολογισμού 6.000.000,00 €.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της ΣΑΕΠ 041 για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση κόμβου στην διασταύρωση Αποσκέπου (ΕΔηΚα)» Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια πολυμηχανήματος για την  Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση αποδοχής ποσού 200.000,00 € της Π.Ε. Καστοριάς.

⬛   O σύλλογος γονέων, παιδιών και ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί σου» στις 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση με τίτλο “Περιπέτειες στη χώρα των Χριστουγέννων” σε ξενοδοχείο της περιοχής.

⬛    Υπεραισιόδοξο κρίνει τον προϋπολογιμό του 2018 η επιμελητηριακή κοινότητα αλλά εκτιμά ότι αν επιτευχθούν οι στόχοι τότε η χώρα θα μπορεί να ακολουθήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Πάντως με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2018 τα επιμελητήρια σημειώνουν ότι «η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ' αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό».

⬛   Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σ.Αδαμόπουλο επισκέφτηκε ο τούρκος πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής του στην περιοχή. Συζητήθηκε η δυνατότητα διαπολιτισμικής, τουριστικής και εμπορικής συνεργασίας, όσον αφορά την τυποποίηση και εξαγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και την ενδεχόμενη επενδυτική κίνηση τούρκων επιχειρηματιών στην περιοχή.

⬛   Στις εγκαταστάσεις της αντιδημαρχίας Τουρισμού-Παραδοσιακών Εκδηλώσεων  (Αθ.Διάκου 1, πάρκο Ολυμπιακής φλόγας), λειτουργεί εργαστήρι για την κατασκευή του εορταστικού διακόσμου των καρναβαλιών. Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επισκέπτονται την αντιδημαρχία  κάθε Δευτέρα & Τετάρτη από 19:00 έως 22:00.

⬛     Από τo τμήμα Κτηνοτροφίας και Αλιείας του δήμου Καστοριάς ανακοινώνεται ότι, όσοι κτηνοτρόφοι του δήμου Καστοριάς έχουν αιτήματα για διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή αστοχιών στην κατανομή των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών έτους 2017, μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Κτηνοτροφίας & Αλιείας του δήμου Καστοριάς έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ώστε να εξεταστούν από την επιτροπή ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής.

⬛    Καλούνται οι κτηνοτρόφοι που κάνουν χρήση βοσκότοπου στην περιφέρεια του δήμου Καστοριάς να προσέλθουν στο γραφείο Κτηνοτροφίας & Αλιείας του δήμου στη Μεσοποταμία, προκειμένου να λάβουν γνώση και να υπογράψουν το έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας για το έτος 2017 έως τις 31.12.2017.

⬛   Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΝΚΟ με θέμα το νέο πρόγραμμα Leader και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για δημιουργία δικτύου μονοπατιών πιλοτικά στην ΠΕ Γρεβενών.

⬛   Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με την διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς πραγματοποίησε ημερίδα στα στελέχη της Δ.Α Καστοριάς με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία: Η ιδιαιτερότητα του ρόλου της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών».

⬛   Τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς επισκέφτηκε  ο υποπρόξενος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Gao Wenqi, ο διευθυντής του τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας & Τύπου Liu Jingdong και ακόλουθοί τους, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καστοριά έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς Χ.Καραταγλίδη, ο οποίος και παρέστη στη συνάντηση.

⬛  Με 21 βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχόμενου, δωρεά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  εμπλουτίζεται η Βιβλιοθήκη της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ