28.2.18

Κέντρο Κοινότητας Άργους Ορεστικού

Το κέντρο Κοινότητας του δήμου Άργους Ορεστικού λειτουργεί από τις 28/08/2017 και στεγάζεται στο πρώην κτήριο του λυκείου (Παύλου Μελά 2). Απαρτίζεται από εξειδικευμένο κοινωνικό επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο), το οποίο έχει ως στόχο τη συνεχή παροχή ενημέρωσης και στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας;
Συμπληρωματική κοινωνική υπηρεσία που κύριος ρόλος της είναι να υποδέχεται, να καταγράφει, να υποστηρίζει και να παραπέμπει σε αρμόδιες υπηρεσίες τους ωφελούμενους που έχουν ανάγκη.

-Ποιος είναι ο στόχος του;
Να αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης έτσι ώστε να ενημερώνει για όλα τα επιδόματα όπως αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Να συνεργάζεται με όλους τους φορείς, υπηρεσίες, προγράμματα, δομές, εθελοντικές οργανώσεις.

-Παροχή Συμβουλευτικής Υπηρεσίας
Στήριξη (ατομική/ομαδική) για: εύρεση εργασίας, ευκαιρίες απασχόλησης για νέους, στήριξη παιδιών και εφήβων, στήριξη οικογένειας, αντιμετώπιση οικογενειακών προβλημάτων, γυναίκες που βρίσκονται σε αδυναμία (κακοποίηση, ανεργία, οικονομικά αδύναμες κ.α.), διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο

-Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όσους αντιμετωπίζουν κάποια κοινωνική ή προσωπική ψυχοκοινωνική δυσκολία είτε οι ίδιοι είτε κάποιο μέλος της οικογένειας όπως: ανεργία, οικονομική αδυναμία, δυσκολίες λόγω αναπηρίας ή γήρατος, έλλειψη στέγης.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας θα ενταχθεί σταδιακά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το ΤΕΒΑ. Οι δημότες θα προσέρχονται στη δομή τόσο για τη συμπλήρωση της αίτησης όσο και για κάθε άλλη ενέργεια που αφορά τα επιδόματα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ