5.2.18

Εν συντομία




⬛  Ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, ο υποστράτηγος Αθανάσιος Π. Μαντζούκας, ο οποίος γεννήθηκε στο Ασπροχώρι-Δωδώνης των Ιωαννίνων, το 1963.

⬛  Ένα δίμηνο - φωτιά περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και αγρότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν παλιές και αναδρομικές εισφορές μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018.

⬛ Το  περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε  ομόφωνα, την έκδοση ψηφίσματος για την  κατάργηση του κλάδου Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

⬛  Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, πραγματοποίησε το 1ο Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον».  Στην ημερίδα εκτός των άλλων πραγματοποιήθηκαν πρακτικές από φάρμες του εξωτερικού, μίλησαν  εκτροφείς γουνοφόρων ζώων και ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι εκτροφείς στην καθημερινότητά τους.

⬛  Ο σύλλογος Ηλιακών και Πλανητικών Παρατηρητών Καστοριάς διοργανώνει βραδιά παρατήρησης μέσα από τηλεσκόπια του χειμερινού ουρανού, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, από τις 20:00 έως τις 22:00 στον χώρο του θεάτρου του βουνού στην Καστοριά.

⬛  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. ήταν:
-Τυπική επανέγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης της ΣΑΕΠ 541 για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση επ. οδικού δικτύου Ε.Ο.11» Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαπραγμάτευσης για την ανάθεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Καστοριάς για το σχολικό έτος 2017-2018.
-Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια ενός πλήρους σετ επιτραπέζιου Η/Υ και ενός εκτυπωτή για τις ανάγκες του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καστοριάς.
-Έγκριση απευθείας ανάθεσης για προμήθεια διαφόρων ειδών ενόψει της υποδοχής πολιτών στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

⬛   Η αναγκαιότητα τροποποίησης του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Κοινωφελών Περιουσιών, προστατεύοντας παράλληλα τη βούληση του διαθέτη και ευεργέτη καθώς και η σπουδαιότητα της ύπαρξης κοινωφελών περιουσιών, αναδείχτηκαν ως κομβικά σημεία της χρηστής διαχείρισης και εποπτείας των Κοινωφελών Περιουσιών και των Σχολαζουσών Κληρονομιών, κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες…διαθήκη για το μέλλον», οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν  στα Ιωάννινα. Στην ημερίδα συμμετείχε και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και στελέχη του δήμου.

⬛  Από τη δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι  παρατηρήθηκαν αυξημένες τιμές στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο σύνολο σχεδόν  των σταθμών που παρακολουθεί η Περιφέρεια. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις οφείλονται στον εγκλωβισμό λόγω άπνοιας, θερμοκρασιακών αναστροφών και αυξημένης υγρασίας τις πρωινές ώρες, των ρύπων που παράγονται από την καύση στερεών καυσίμων (επιτρεπτών και μη) για θέρμανση και τις εκπομπές άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων (ΔΕΗ κ.λ.π.).

⬛  Η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί στην αμφιθεατρική αίθουσα του ΤΕΙ Καστοριάς και θα είναι αφιερωμένη στα οφέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην τοπική κοινωνία. Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00.

⬛   Ο μορφωτικός σύλλογος “Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού διοργανώνει 6ήμερη εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα και την Σικελία  (10-15 Απριλίου 2018).

⬛    Από την αντιδημαρχία “Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η κατάρτιση του εορταστικού προγράμματος με τα έθιμα της Αποκριάς, θα οριστικοποιηθεί την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες τηλ. 2467028999. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ