30.5.18

Ελλάδα και Κύπρος οι μόνες χώρες που δείχνουν πλήρη ανοχή στην ρωσική παραπληροφόρηση



Η ανοχή που επιδεικνύουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην παραπληροφόρηση από την Ρωσία αποτυπώνεται σε έρευνα του think tank "European Values" που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Με βάση τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες ενάντια στις ρωσικές εκστρατείες δημοκρατικής αποσταθεροποίησης, η έρευνα τις κατατάσσει σε πέντε κατηγορίες και την χειρότερη από όλες -αυτή των συνεργατών του Κρεμλίνου- έχουν μόνο δύο ευρωπαϊκές χώρες: η Ελλάδα και η Κύπρος.

Το think tank πιστεύει πως η Ελλάδα υπήρξε ιστορικά ένας δούρειος ίππος για την Ρωσία εντός της Ε.Ε., προωθώντας τα συμφέροντα του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες.

Στις χώρες που προβάλλουν την ισχυρότερη αντίσταση στα fake news της Ρωσίας κατατάσσονται το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Την ίδια στιγμή σε εγρήγορση απέναντι στην ρωσική προπαγάνδα βρίσκονται η Ισπανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία και η Φινλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ