16.6.18

Εν συντομία




⬛ Αποζημιώσεις ύψους 6.285.344,85 ευρώ κατέβαλε ο ΕΛ.Γ.Α. σε 4.525 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους που αφορούσαν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών στην Καστοριά κατεβλήθησαν 145.247,45 €. Σημειώνεται ότι στην Καστοριά το τελευταίο διάστημα από 1.2.18 έως 26.04.2018, έχουν καταβληθεί συνολικά 4.123.569,15 €.

⬛  Η Εgnatia Expo 2018, 10η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας” στην Πτολεμαΐδα θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 18 Ιουνίου.

⬛   Στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών, για εξακρίβωση στοιχείων, βρέθηκε  ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Καστοριάς κ. Φ.Πετσάλνικος, μετά από ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σε έλεγχο του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος δήλωσε πως «δεν προσήχθη στο Α.Τ. Γρεβενών αλλά πήγε μόνος του για να δώσει το καλό παράδειγμα καθώς είχε όλα τα απαραίτη- τα έγγραφα μαζί του». 

⬛ Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για την υποβολή προτάσεων έρευνας για τις δράσεις συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε τομείς προτεραιότητας του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι η Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

⬛  Το ακτινολογικό εργαστήριο του ΠΕ ΔΥ ΚΥ Καστοριάς (Καπετάν Κώττα 2) λειτουργεί από τις 11 Μαΐου και στο εξής για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όλων των ταμείων, καθώς και των ανασφάλιστων πολιτών. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24670290 02 και 2467027764.

⬛   Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα νέα περιστατικά παγκοσμίως του λεμφώματος Hodgkin, ενός καρκίνου των λεμφοκυττάρων, τα οποία μετρώνται σε 5,3 ανά 100.000 ανθρώπους το 2016, ενώ ο μέσος όρος διεθνώς είναι ένα νέο περιστατικό ανά 100.000 ανθρώπους.

⬛  Εξιχνιάστηκε κλοπή και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 20χρονης ημεδαπής για την οποία προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει από 47χρονο ημεδαπό ένα κινητό τηλέφωνο, σε περιοχή της Καστοριάς.

⬛ Με διακόσιες χιλιάδες γόνο πέστροφας, εμπλουτίστηκαν τα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Βράχου και Γέρμα από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στα πλαίσια προγράμματος τόνωσης του υδάτινου πλούτου της περιοχής.

⬛ Σε συνέχεια της υπόθεσης σύλληψης ημεδαπού 33χρονου στην Καστοριά (δημοσιεύθηκε σε προηγούμενο φύλλο), αστυνομικοί  πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν επιπλέον 19,84 κιλά  ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη και 31χρονη υπήκοος Αλβανίας, σύνοικος του 33χρονου. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50,48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Καστοριάς.

⬛ Σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο  απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, εγκαινιάζοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, χρηστικής ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/gad pdmakedonias)

⬛  Η  ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριάς) της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

⬛  Συνεδρίασε η νέα διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας και ς εξέλεξαν πρόεδρο τον κ. Σ.Κιάνα, με αντιπρόεδρο τον κ. Δ.Μαντζιάρη και γεν γραμματέα την κ. Μ.Εμμανουήλ. Υπεύθυνος περιφερειακού τμήματος Καστοριάς τοποθετήθηκε ο κ. Θ. Παπαδόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ