25.6.18

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία [III]

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι ο χαιρετισμός (ο οποίος και αυτός δεν εκφωνήθηκε) της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά στο συλλαλητήριο της Καστοριάς της 6ης Ιουνίου 2018σχετικά με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

* * *

Αγαπητοί μας Συνέλληνες! Λαέ της Μακεδονίας!
Υπερήφανοι Καστοριανοί! Θρυλικοί Ορέστες!

Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά σας χαιρετά και σας συγχαίρει! Ο πρόεδρος μας ο Δρ. Χρήστος Καράτζιος και ο αναπληρωτής πρόεδρος μας ο κ. Παναγιώτης Τζήμας είναι Καστοριανοί όπως και πολλά μέλη μας και σας στέλνουν θερμούς χαιρετισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού! Είναι νοερά εδώ! Πως να μην είναι;

Κάποτε το περιβόητο «Όχι» του ‘40 μας έκανε το καμάρι του κόσμου. Ήρθε η ώρα μας αγαπητοί μας. Μαζευτήκαμε εδώ για να στείλουμε ένα δυνατό, δημοκρατικό, και ακομμάτιστο μήνυμα προς όλες της γωνιές του κόσμου αλλά προπαντώς προς την Βουλή - προς την κυβέρνηση μας που κάνει ότι δεν μας ακούει...που μας υποτιμά:

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και τίποτα άλλο!

Δεν ξεχνούμε τις θυσίες των ηρώων μας, των Μακεδονομάχων, και των επώνυμων και ανώνυμων πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και ιδίως της Καστοριάς μας - αυτό το προπύργιο του Ελληνισμού από την αρχαιότητα! Εδώ σήμερα τιμούμε τα κόκαλα τους και το αίμα που έχυσαν για να μπορέσουμε εμείς να ζούμε σαν Έλληνες - σαν περήφανοι Μακεδόνες στην Μακεδονία - στον «Πνεύμονα της Ελλάδας»!

Γι’αυτό δεν επιτρέπουμε σε κανέναν σφετεριστή της ιστορίας μας, σε κανέναν υβριστή της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, σε κανέναν πολιτικό που καταπατά τα δίκαια μας να μας πει ότι υπάρχουν και άλλοι «Μακεδόνες» και άλλες «Μακεδονίες»!

Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και είναι εδώ!

Βλέπουμε όμως ότι αυτοί οι «Κανένηδες» δεν είναι όμως μόνο εξωτερικοί. Δυστυχώς είναι και εσωτερικοί και αιρετοί και αυτό δεν μας τιμά ως λαός.

Ε υπερήφανοι Μακεδόνες...απόγονοι των Ορεστίδων...θέλετε να μοιράσετε την Μακεδονία με έναν μή Ελληνικό λαό;;; Θέλετε με μία υπογραφή να γίνετε η αλύτρωτη διασπορά των Σκοπιανών;;; Διότι εάν πάρουν το όνομα «Μακεδονία» που τρέχουν να το δώσουν μερικοί, αυτομάτως θα γίνουν οι Μακεδόνες διότι θα έχουν το δικαίωμα γιατί θα ζουν σε κράτος της οτιδήποτε Μακεδονίας και εσείς θα είσαστε οι κάτι άλλο Μακεδόνες μιας επαρχιακής περιοχής!

Ήρθαμε σήμερα λοιπόν να πούμε το δικό μας «Όχι»!

Δεν δεχόμαστε το όνομα «Μακεδονία» να δοθεί σε οποιαδήποτε μορφή στο κράτος και στον λαό των Σκοπίων.

Ο Ελληνικός λαός είναι ο εντολέας... Όχι οι υπάλληλοί μας στην Βουλή. Δεν αποφασίζουν οι υπάλληλοί μας το μέλλον μας. Εάν δεν ζητήσουν την άδεια από τον Ελληνικό λαό δεν μπορούν να λέγονται δημοκράτες. Και το ξέρουν πολύ καλά γιατί αποφεύγουν να ζητήσουν τον Ελληνικό λαό: Γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν!

Οποίος πολιτικός κάνει το αδιανόητο και ψηφίσει για να δώσει το όνομα και την ταυτότητα μας σε έναν μή-Ελληνικό λαό τότε καταπατεί το Σύνταγμα και προδίδει τον εντολέα του και θα μας βρει μπροστά τους! Είμαστε υπεύθυνοι για αυτό το Σύνταγμα. Είμαστε οι προστάτες της Δημοκρατίας!

Ας μην γίνουμε η ντροπή των προγόνων μας αλλά η ελπίδα και το καμάρι των παιδιών μας!

Σας ευχαριστούμε και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας!


Σχετικά: ΟΔΟΣ: Συλλαλητήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ