11.11.18

Δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καστοριάς [I]



O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηλιόλουστη μέρα σήμερα και η Καστοριά γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Η τελευταία πόλη της Μακεδονίας η οποία απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κορμό της μητέρας Ελλάδος και αποτίουμε, σήμερα φόρο τιμής σε όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη και ελληνική.

Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.

Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη “μακεδονική” γλώσσα και τη “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονές μας. Επαναλαμβάνω από εδώ, από την ακριτική Καστοριά, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, και να παίρνουμε πάντα από την πλούσια ιστορία μας αυτά τα χρήσιμα μηνύματα τα οποία θα αποτελούν και τον οδηγό για τις μελλοντικές μας επιλογές. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η χώρα αυτή μεγαλούργησε όταν ηγεσία και λαός ήταν ενωμένοι και όταν κινήθηκε βάσει σχεδίου, προγράμματος και, κυρίως, πολιτικού ρεαλισμού».

Σχετικά: Δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καστοριάς [II]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ