14.11.18

Εν συντομία




⬛     Τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αποχιονισμού περιόδου 2018-19 για το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης. Ειδικότερα: Για την Κοζάνη: 446.400,00 €. Πτολεμαΐδα: 104.208,36 €, Φλώρινα: 285.059,88 €, Κορομηλιά: 107.076,48 €, Πεντάλοφος-Τσοτύλι: 114.365,20 €, Σέρβια: 127.546,40 € και Γρεβενά: 89.301,08 €.

⬛     Η σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στη 20η συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: «Ο πρύτανης και τα μέλη της συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου Ενιαίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρότασης που υποβλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο του έτους 2018».

⬛     Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου υδροηλεκτρικού σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού, που εκμεταλλεύεται τα νερά τα οποία χρησιμοποιούνται για την άρδευση των χωραφιών το καλοκαίρι, ενώ πλέον θα χρησιμεύουν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος το χειμώνα.

⬛     Έγκριση ή μη διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 24.800,00 € για την κατασκευή περιπτέρου και παροχής λοιπών υπηρεσιών, στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018, ήταν ένα από τα θέματα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

⬛     Την έκθεση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, εγκαινίασε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

⬛     Τέσσερις πρέσβεις της Σλοβακίας Iveta Hricová, της Τσεχίας Jan Bondy, της Ουγγαρίας Erik Haupt και της Πολωνίας Anna Barbarzak, δέχθηκε στο γραφείο του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

⬛     Περατώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης ανάδοχου για την κατασκευή των έργων: α) Δεξαμενή Τοιχιού προϋπολογισμού 223.000,00 €. β) Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Απόσκεπου προϋπολογισμού 74.300,00 € και γ) Βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων Φουντουκλή (ΛΕΜ) Καστοριάς, προϋπ. 124.000,00 €.

⬛     Στην συνεδρίαση του κλαδικού συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας, παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του συνεταιρισμού, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

⬛     Στις 25-10-2018 τις πρωινές ώρες στο 25o χλμ. της Ν.Ε.Ο. Φλώρινας-Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 52χρονη αλλοδαπή, η οποία κινούνταν πεζή.

⬛     Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

⬛     Συνελήφθησαν στις 23-10-2018 σε περιοχή της Καστοριάς, τρία άτομα, εκ των οποίων δυο ημεδαποί, 23 και 24 ετών και ένας αλλοδαπός 23 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (39 κιλά κάνναβη), απείθεια και αντίσταση.

⬛     Τετραήμερο ταξίδι εξοικείωσης (FamTrip) για γερμανικές τουριστικές επιχειρήσεις διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ στην Γερμανία και την συνδρομή ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

⬛     Τρία αθλητικά έργα συνολικού ύψους 584.000 ευρώ, εγκρίθηκαν για την Κοζάνη από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη: Aντικατάσταση συνθετικού τάπητα [ταρτάν] ΔΑΚ Κοζάνης. Έργο ύψους 400.000 ευρώ. Γήπεδο 5Χ5 στην Τ.Κ. Αναρράχης Εορδαίας. Έργο ύψους 138.000 ευρώ και τοποθέτηση μόνιμου αθλητικού δαπέδου [παρκέ] στο κλειστό γυμναστήριο Ά.Κώμης. Έργο ύψους 46.000 €.

⬛     Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. «Στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου τιμούμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της ορθοδοξίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Τελιγιορίδου.

⬛     Οι νέοι αντιδήμαρχοι Καστοριάς είναι οι κ.κ. Ευάγγελος Στεργιόπουλος, Δημήτριος Καπρής, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Λεωνίδας Παπαδημητρίου, Άννα Πετσάλνικου, Διονύσιος Λίτσκας και Αντώνιος Στούμπας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ