27.11.18

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ: Ο Σύλλογος Καστοριάς της Μελβούρνης γιόρτασε την 11η Νοεμβρίου



Γύρω στα εξήντα χρόνια τώρα οι Καστοριανοί που βρισκόμαστε στην Μελβούρνη, κάθε χρόνο δεν ξεχνάμε την 11 Νοεμβρίου. Θυμόμαστε αυτούς που με την δική τους θυσία μας χάρισαν αυτό που λέγεται «Ελευθερία», η οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας την στερήσει.
Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2018 ο Σύλλογος της Καστοριάς «Η Καστοριά» με τα μέλη του και τους φίλους των Καστοριανών συμμετείχαν στην δοξολογία που έλαβε χώρα στο ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Coburg. O σύλλογος με το λάβαρο, την ελληνική σημαία και την σημαία της Αυστραλίας τίμησαν με δοξολογία την σημερινή ημέρα και την απελευθέρωση της πόλης μας Καστοριά.
Ο ιερέας της εκκλησίας πατήρ Ευστάθιος αναφέρθηκε στους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν για την απελευθέρωση της πόλης της Καστοριάς και υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να επισπευσθούν και να συνεορτάζουμε το γεγονός της απελευθέρωσης της Καστοριά στο ιδιόκτητο κτήριο του συλλόγου.
Στην αίθουσα της «Καστοριάς» μάς δέχτηκε ο πρόεδρος Νικόλαος Τοκακλίδης όπου υπήρχε εορταστική ατμόσφαιρα και πολλά εδέσματα. Τον πανηγυρικό της επετείου, με τις ιστορικές λεπτομέρειες, ως συνήθως εκφώνησε ο φιλόλογος καθηγητής Θωμάς Ηλιόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ