26.12.18

Χριστούγεννα και εν ανθρώποις ευδοκία στην αρχόντισσα Καστοριά [μας]



Η ΝΕ του ΣυΡιζΑ Καστοριάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Καστοριανών Εβραίων ανήμερα Χριστουγέννων και καλεί τον κόσμο να εξέλθει από την στάση σιωπής και απάθειας που τον χαρακτηρίζει και να αντιδράσει σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη που αμαυρώνει την δημόσια ζωή και την ιστορική μνήμη του τόπου. 

Στην συνέχεια και η ΚΟ Καστοριάς του ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την βεβήλωση του μνημείου.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Δήμος Καστοριάς και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μέχρι στιγμής. δεν εξέδωσαν καμία επίσημη ανακοίνωση. (Πάντως σύμφωνα με φήμες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ο δήμαρχος Καστοριάς φέρεται να καταδίκασε το περιστατικό).

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/12/18

    Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ωραιότερη, σ' ολόκληρη τη χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ.Ε.26/12/18

    Δεν καταδικάζεται μια ολόκληρη πόλη από την πράξη ενός-σκέφτομαι πως η Τασίτσα Βαλαλά θα στενοχωρηθεί και πάλι, πράγμα που έκανε όταν την αποχαιρέτισε τρυφερά η φίλη της Ρεγγίνα Κοέν, όταν την έπαιρναν οι Γερμανοί από την κοινή τους πατρίδα, την Καστοριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/12/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/12/18

    Ανώνυμος26/12/18
    #Δεν καταδικάζεται μια ολόκληρη πόλη από την πράξη ενός#

    Φυσικά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των απαισιοτάτων δραστών της βεβηλώσεως...
    Ο α ν τ ι σ η μ ι τ ι σ μ ό ς όμως είναι πάνδημος. Και δεν εννοώ μόνο τον Δήμο της Καστοριάς... Δειτε τις στατιστικές από δημοσκοπησεις στο "εις το πανελλήνιον" και θα πεισθείτε.
    Δείτε αριθμους και ποσοστά οπαδοών της Χ.Α., του Σώρρα, του Καρατζαφέρη, του Βελόπουλου και λοιπών "πολιτικών φρούτων" και θα εννοήσετε.
    Κι ύστερα, δεν σημαίνει κάτι η σιωπή του Δημαρχου και λοιπών της αυτοδιοικήσεως, των πολιτικών και των παρατρεχαμένων τους;

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/12/18

    Προβοκάτσια συριζαιων για να ασχολειται ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/12/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να βανδαλιζετε ένα άγαλμα, ένα μνημείο, ενας τοίχος δημόσιος ή ιδιωτικός είναι δείγμα αμορφωσιάς, ακαλαισθησίας και εγωισμού. Στην Ελλάδα των τελευταίων 10 χρόνων, τέτοια φαινόμενα έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας, δείγμα του επιπέδου μας. Ο βανδαλισμός όμως ενός μνημείου αφιερωμένου στην βιομηχανικής κλίμακας εξόντωσης συμπολιτών μας δείχνει κάτι παραπάνω. Δείχνει άγνοια , ηλιθιότητα και μίσος. Γιατί δεν μπορεί να δείχνεις κάτι άλλο οταν κακοποιείς την μνήμη αθώων συνανθρώπων σου. Δεν ήταν στρατιώτες ή ένοπλοι αυτοί που εξοντώθηκαν. Ηταν άοπλοι, νέοι γέροι, γυναίκες και μωρά παιδιά. Σίγουρα η ψυχασθένεια ενός, δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των κατοίκων της Καστοριάς. Αλλά το γεγονός ότι στην Ελληνική Βουλή υπάρχει κόμμα που ψηφίστηκε και από πολλούς Καστοριανους, που απροκάλυπτα υμνεί και νοσταλγεί τις πρακτικές των Ναζί, είναι κάτι ανησυχητικό. Ανησυχητική επίσης είναι η απουσία ανακλαστικών των φορέων τοπικής εξουσίας. Βέβαια, όσο για αυτό, μαθημένα τα βουνά απ τα χιόνια...
    Ρωμύλος Μαντζούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρης28/12/18

    Οι διακρίσεις και το μίσος στην Καστοριά, δίνει και παίρνει. Τα θύματα δεν είναι μόνο οι Εβραίοι.
    Αν δεν προσκυνήσεις μητροπολίτη, δήμαρχο, βουλευτίνες..., σε στέλνουν να υπηρετήσεις στον Έβρο! Έτσι είναι το σύστημά ΤΟΥΣ. Με αυτό αναπνέουν.
    Από τις πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ και ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ πόλεις της Ελλάδας. Γι' αυτό μόνο γέροντες έμειναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. CAPITAL (not Marx)29/12/18

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
    ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ?
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ! ΜΕΓΑΛΩΣΕ? ΠΟΤΕ? = ΣΑΝ ΤΟΥΣ (ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ), ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΜΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ)
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ν.Ε.? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ?
    ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/18

      Ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον, τοποθετήθηκε. Απαράδεκτο βεβαίως που το κόμμα δέχεται να καπελώνεται πολιτικά, από δηλώσεις ιδιωτών, αλλά εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση. Τα υπόλοιπα κόμματα της Καστοριάς, όμως, τι έκαναν; Πού είναι η ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.......;
      Οι λαλίστατοι κύριοι Αγγελής, Αδαμόπουλος, Καρυπίδης, σιώπησαν! Ο λαλίστατος Σεβασμιώτατος σιώπησε κι αυτός, την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός.
      Να νιώθει κανείς υπερήφανος που ζει σε μια τέτοια περιοχή από τέτοιους κυβερνήτες;
      Φυσικά ΟΧΙ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος29/12/18

    "Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, μίλησε με αφορμή τη βεβήλωση του μνημείου των Εβραίων στην Καστοριά... Η Τελιγιορίδου μίλησε για μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι τυφλωμένοι από το μίσος, τον εθνικισμό και τον φανατισμό και εναντιώνονται και στη Συμφωνία των Πρεσπών αν και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό επιχείρημα να αντιπαραθέσουν. (!!!!!!!!!!!!!!!)
    http://www.stokokkino.gr/article/1000000000072651/Ol-Teligioridou-Oi-fanatikoi-tou-misous-den-mporoun-na-epikratisoun-stin-poli-tis-Kastorias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/12/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ