16.12.18

ΟΔΟΣ: στα συν (+)


Η θρυλική παρέα "Τα καλά παιδιά" με πανό «Τα καλά παιδιά στην διάδοση του εθίμου» και «Ζήτω το καρναβάλι της Καστοριάς»

ΚΑΙΡΙΑΣ συμμετοχής στην διοργάνωση του ονομαζόμενου «βαλκανικού φεστιβάλ», το οποίο παρά την 4η φορά που πραγματοποιήθηκε και τις καλές καιρικές συνθήκες, δεν δείχνει να δικαιώνει τις προθέσεις αυτών που ίσως το οραματίσθηκαν, το σωματείο Τσαρσί προκάλεσε αυτή την φορά θετική αίσθηση.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ του καρναβαλιού, το σχετικά νέο ακόμη σωματείο, που έμοιαζε να είναι υπέρμαχο του ύφους "Ραγκουτσάρια", εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία, εσκεμμένα ή κατά λάθος (δεν έχει σημασία ούτε και το τυχόν λάθος), όχι μόνο δεν αναφέρει, ούτε μισή φορά την λέξη "Ραγκουτσάρια", αλλά αναφέρεται στο έθιμο της πόλης με το ονοματεπώνυμό του "Καστοριανά Καρναβάλια". Νέτα - σκέτα.

ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, άξιο σχολιασμού, ακόμη και σε περίπτωση που γλώσσα λανθάνουσα, λέει την αλήθεια. Εκτός κι' αν κάτι αλλάζει.


* * *

Πολιτιστικός σύλλογος Το Τσαρσί
Ευχαριστήριο

Με το πέρας όλων των εκδηλώσεων του 12ήμερου έχουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στο να βγουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δράσεις του συλλόγου.
α) Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που πλαισίωσαν το γκρουπ και το λεωφορείο με το οποίο μεταβήκαμε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Δεκεμβρίου 2017, με σκοπό τη διάδοση/διαφήμιση του Καστοριανού Καρναβαλιού.
β) Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου τα οποία συνέβαλαν στον στολισμό για τον καρναβαλίστικο διάκοσμο της οδού Μητροπόλεως καθώς η τοποθέσή τους έγινε αποκλειστικά, από το σύλλογο Τσαρσί.
γ) Ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου τα οποία συμμετείχαν, στο μπουλούκι που δημιούργησε ο σύλλογος κατά τις δύο μέρες (6 & 7 Ιανουαρίου 2018) του Καστοριανού Καρναβαλιού.
δ) Ευχαριστούμε τους κάτωθι, για την πετυχημένη 4η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής που έγινε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 στην πλατεία Ομόνοια της Καστοριάς και γνώρισε ανεπανάληπτη επιτυχία καθώς, η παρουσία του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Ιανουαρίου 2018, αρ. φύλλου 918

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ