22.12.18

Εν συντομία



⬛   Τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν σημαντικά επενδυτικά σχέδια που τόσο έχει ανάγκη η Δυτική Μακεδονία επισημαίνουν με σχετική ερώτησή τους οι βουλευτές Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου και Φλώρινας κ. Ι. Αντωνιάδης. Γραφειοκρατία και τεχνικές δυσκολίες στο πληροφοριακό σύστημα αποτελούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σχεδίων και τα  απαραίτητα κονδύλια για τις επιχειρήσεις λιμνάζουν περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

⬛  Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η έγκριση δαπάνης, για τη συνδιοργάνωση  με τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Τσαρσί» Καστοριάς, στο βαλκανικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2019. Σχετική απόφαση χρηματοδότησης για τον σύλλογο «Το Τσαρσί» και την βαλκανική φιέστα της πλατείας Ομονοίας, έλαβε και το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς.

⬛  «Τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας», δήλωσε ο βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργού και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της πΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» σημειώνει ο βούλγαρος υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, καθώς τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά».

⬛  «Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά και αυτό είναι δικαίωμά μου», απάντησε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σημείωσε πως η ΕΕ του έχει επιτρέψει να μιλήσει στην «μακεδονική» γλώσσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

⬛  «Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "συμφωνίας των Πρεσπών"». δήλωσε ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

⬛  Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ξύλινου δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου Δ.Κ. Μεσοποταμίας προϋπολογισμού ύψους 92.000 €. Ταυτόχρονα κατέθεσε  μελέτη για την αντίστοιχη χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Καστοριάς ύψους 130.000 € και αναμένεται η υλοποίηση της.

⬛  Νέα επεισόδια φαίνεται πως εκτυλίσσονται στο σίριαλ παραλαβής του περιβόητου «πολυμηχανήματος» της Καστοριάς, μετά και την απόφαση για τον ορισμό δευτεροβάθμιας επιτροπής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, αναφέρει το kozanimedia.gr. Οι υπάλληλοι που ορίστηκαν έχουν ζητήσει με έγγραφό τους τον έλεγχο της νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης και υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση επί των παρατηρήσεων της πρωτοβάθμιας επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται η σύσταση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

⬛  Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 30,90 κιλών.

⬛  Επίσης συνελήφθη  51χρονος αλλοδαπός, διότι μετέφερε-προωθούσε προς το εσωτερικό της χώρας με ΙΧΕ αυτοκίνητο, 22χρονο παράτυπο αλλοδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη για κατοχή διαβατηρίου με πλαστή σφραγίδα εισόδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ